Kentte koronavirüs kısıtlamalarına uymayan yurttaşlar olduğunu söyleyen Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, 80 yaşındaki koronavirüs hastası bir kadının 3 gün içinde 5 düğüne gittiğini aktardı.

80 yaşındaki koronavirüs hastası 3 gün içinde 5 düğüne gitmiş

Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri denetimi sırasında düğünlerin kısıtlanması kararına gelen tepkiler üzerine, "Başhekimimizin verdiği bilgiyi paylaşıyorum; 80 yaşındaki teyze şu an hala hastanede yatıyor. Görüşme sırasında '72 saat nereye gittin?' diye soruluyor. 5 düğüne gittiğini anlatıyor. Biz düğünleri açtık ancak kurallara riayet edilmediği görüldü" dedi.

AA'da yer alan habere göre, ülke genelinde gerçekleştirilen Covid-19 denetimleri kapsamında Millet Caddesi'nde denetime katılan Günaydın, tarihi Kapalı Çarşı'daki esnafa maske, mesafe ve temizlik uyarısında bulundu.

Esnafın, düğünlerin kısıtlanmasından dolayı işlerinin iyi olmadığı yönündeki tepkiler üzerine Vali Günaydın, yurttaşların güzel günlerini yaşamaları için tedbir alınarak düğünlere 1 Temmuz'da izin verildiğini ancak virüsün genellikle bu tür mekanlarda yayıldığının belirlenmesi üzerine yeniden kısıtlama getirildiğini aktardı.

Hastalarla yapılan görüşmelerde genellikle düğünlerde virüsün yayıldığının tespit edildiğini ifade eden Günaydın, şunları kaydetti:

"Başhekimimizin verdiği bilgi; 80 yaşındaki teyze şu an hala hastanede yatıyor. Görüşme sırasında '72 saat nereye gittin?' diye soruluyor. 5 düğüne gittiğini anlatıyor. Biz düğünleri açtık ancak kurallara riayet edilmediği görüldü. Kuralsızlıkla hareket edilirse o zaman vaka sayısı artar ve kısıtlama gelir. Şu 15 gün çok önemli, ihtiyaç olmadıkça sevdiklerinizi dışarı çıkarmayın, maske, mesafe ve temizliğinize dikkat edin."

‘DÜĞÜN YAPMAK İÇİN ÇEVRE İLLERE GİDİYORLAR’

Düğünlere sabit ekipler görevlendirdiklerini ve her türlü tedbiri aldıklarını aktaran Günaydın, tedbirleri sıklaştırdıkça bazı kişilerin çevre illere düğün yapmaya gittiğini belirtti. Diğer illerin yöneticileriyle görüşerek yeniden tedbir aldıklarını anlatan Günaydın, bu sefer de kaçak düğünlerin başladığını, dün akşam izinsiz 2 düğün tespit ettiklerini ve yasal işlem yaptıklarını dile getirdi.

Günaydın, "Alınan tedbirlerden kaçmak için kullandığımız çabayı maske, mesafe ve temizlik için gösterirsek biz bu rakamları 15 gün içinde tersine çeviririz" ifadelerini kullandı.