CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM Grup Toplantısı’nda Selahattin Demirtaş, Osman Kavala ve diğer hukuksuz tutuklamalara değindi. Kılıçdaroğlu, “Ülkemizde 83 milyon yurttaş adına adalet istiyoruz” dedi.

83 milyon adına adalet istiyoruz

BirGün ANKARA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, AKP iktidarları döneminde hukuksuz kararlarla tutuklanan kesimleri gündeme getirdi. “Kendi ülkemizde adalet istiyoruz” diyen Kılıçdaroğlu, Selahattin Demirtaş, Osman Kavala, askeri öğrenciler ve hukukçuları gündeme getirdi.

TBMM’de yaptığı konuşmada iktidara suçlamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, “83 milyon adına adalet istiyorum. Masum insanların kin ve intikam duygusuyla hapishanede tutulmasını istemiyorum. Osman Kavala, Selahattin Demirtaş, askeri öğrenciler, adaleti arayan avukatlar neden hapishanede? Türkiye'nin bir yol temizliğine ihtiyacı var. Kin ve öfke ile devleti yönetmeyeceğiz” dedi.

BAHAR HAVASI ESTİRECEĞİZ

Hayat pahalılığının Türkiye’nin en büyük sorunu olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

“Türkiye'yi bu hale kim getirdi? Çiftçi, memur, esnaf, ev hanımı kardeşim size sesleniyorum. Bize yetkiyi vereceksiniz, dostlarımızla birlikte bu ülkede nasıl bir bahar havası estireceğimizi göreceksiniz. Gerçekten de bahar havası estireceğiz, herkesi kucaklayacağız. Kimseye kötülük yapmayacağız. Dertlisiniz biliyorum. Ciddi sorunlar var biliyorum ama sakın umutsuzluğa kapılmayın. Türkiye güçlü ülkedir sadece yönetilmiyor temel sorunu bu. Türkiye'yi adaletle, ahlakla, bilgiyle, birikimle, liyakatle yöneteceğiz. Herkesin mutlu olduğu bir Türkiye'yi inşa edeceğiz.

Yurt dışındaki vatandaşlarımızın birikimleri ilgili ülkelerdeki maliye bakanlıklarına bildirmeye başlandı. Yakında bu 7 milyon yurttaşımızın büyük bir kısmı Fransa'nın Almanya'nın Hollanda'nın vergi daireleriyle muhatap olacak. Çoğu vergi vermediniz diye cezalarla karşı karşıya kalacak. Hükümeti defalarca uyardık. Önce yurt dışındaki vatandaşları uyarın pandemi sürecini gerekçe gösterin bunu derhal uygulamaya koymayın dedik. Yapmadılar. Temel Bey de uyardı. Orada insanlarımız ceza ödeyecekler en azından hazırlıklı olsunlar neyi nasıl yapacaklarını bilerek vergi dairesine gitsinler. Ama bu da olmadı.”

***

IŞİD gibi bir gün mutlaka onlar da yok olacak

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, IŞİD karanlığı nasıl yok olduysa benzer zihniyettekiler de tarihin çöplüğüne mutlaka ama mutlaka gönderilecektir" dedi.

Haftalık olağan grup toplantısında AKP’ye yüklenen HDP Eş Genel Başkanı Buldan, 10 Ekim Ankara katliamını anımsattı. Bu katliamın sorumlularının katil zanlılarını izleyenler ve müdahale etmeyenler olduğunu ifade eden Buldan, şöyle konuştu:

“6-8 Ekim protestolarında büyük çoğunluğunu partililerimizin oluşturduğu onlarca insan paramiliter güçlerce katledildi. Paramiliter güçlerin kimin olduğunu dönemin hükümeti biliyor. Kumpas bir dava açtılar. Bu kumpasçılar aynı zamanda Suruç ve Gar’ın da mimarları. Suruç davasında da görüyoruz mahkeme heyetinin tutumu sorumluları yargılamaktan uzak durmaktadır. 10 Ekim anmasında tıpkı katliamda sırasında olduğu gibi gaz sıktılar, bir kez daha gözaltına aldılar, mabet ağaçlarına dahi tahammül gösteremediler. IŞİD’in lanetlenmesinden rahatsız olanlar bir kez daha suçüstü yakalanmışlardır. Vazgeçmeyeceğiz. Bütün boyutlarıyla açığa çıkması için hakikat mücadelesinden vazgeçmeyeceğiz.

Öte yandan Alevi kurum temsilcileriyle bir araya gelen HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Demokratik Tutum Belgesi Deklarasyonu’na ilişkin açıklama yaptı. Sancar, “Demokrasiye çağrı deklarasyonumuz tüm toplum kesimlerine bir müzakere davetidir. Hangi acil sorunun en geniş toplumsal müzakereyle ele alınması gerektiğini bu deklarasyonda belirttik. Bu program çevresinde farklı toplum kesimleri ve kuruluşlarla bir araya geleceğiz, eksiklerimiz varsa bizzat sizlerden, toplum temsilcilerinden dinlemek istiyoruz” sözlerini kullandı.