16 yıldır ülkeyi tek başına yöneten AKP, Ankara’daki tren faciasının ardından ‘açıklama’ yaptı: Bu kazaların yaşanmaması için en yüksek teknoloji ile çalışmalar devam edecektir

9 ölümden sonra: Kazalar olmasın diye çalışacağız!

TBMM Genel Kurulunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığının 2019 yılı bütçe görüşmeleri devam ediyor.

Meclis’teki görüşmelerde Ankara’da yaşanan tren kazası milletvekillerinin gündemindeydi.

HDP Grup Başkanvekili Ayhan Bilgen, Ankara’da Yüksek Hızlı Tren ile yol kontrolü yapan kılavuz trenin çarpışması sonucu meydana gelen kazayla ilgili hükümet yetkililerine yanlış bilgiler verilerek Meclisin yanıltıldığını iddia etti. Bilgen, Ankara’daki Yüksek Hızlı Tren kazasına ilişkin sinyalizasyon ihalesinin yapılmadığını ve makinistler arasında telsizle iletişimin yapılıp yapılmadığının sorgulanması gerektiğini söyledi.

‘APAR TOPAR’
CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç ise Ankara merkez ile Sincan arasındaki güzergah için sinyalizasyon ihalesi yapılmadığını belirterek, “Sinyalizasyon sistemi bitmeden apar topar devreye alınmış bir tren sistemi var ortada. Bu insanlarımız kendi kaderleri ile değil, devletin ihmali neticesinde bir cinayetle hayatını kaybetti. Artık ölülerimize değil yaşayanlarımıza sarılmak istiyoruz. TBMM’ye doğru bilgiler verilsin. Meclis yetkisini sonuna kadar kullansın” değerlendirmesinde bulundu.

Hızlı trenlerin sabah seferlerine başlamadan önce hattın sağlamlığını kontrol etmek amacıyla kontrollerin yapıldığını anlatan Özkoç,”Eskişehir’deki yüksek hızlı tren kalkmadan önce Eskişehir’den çıkarılan bir kılavuz tren Ankara’ya geliyor. Ankara’ya 10 kilometre kala, sabah 6.30’da Konya’ya giden yüksek hızlı trenle çarpışıyor” diye konuştu.
AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, kazada hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara şifa dileğinde bulunarak, “Bu kazaların yaşanmaması için en yüksek teknoloji ile çalışmalar devam edecektir. Olaya ilişkin araştırmalar devam ediyor” dedi.