9. Süslü Kadınlar Bisiklet Turu Datça’da yapıldı

MEHMER ERDAL

Datçalı Süslü Kadınlar da dünyanın pek çok yerinde olduğu gibi bugün alanlara çıkarak Cumhuriyet Meydanı’nda süslü bisikletleriyle ve süslü kıyafetleriyle buluştular. Ümit Kırcalı, Süslü Kadınlar Bisiklet grubu adına kısa bir konuşma yaparak taleplerini sıraladılar.

Süslü Kadınlar Bisiklet Turu’nun, 2013 yılında İzmir'de başladığını kaydeden Kırcalı, “9 yıl içerisinde büyüyen bu etkinlik önce Türkiye'de daha sonra dünyada diğer şehirlerde bisiklete binen kadınların da dikkatini çekmiştir. Turumuz bu yıl yaklaşık 150 şehirde, yaklaşık 30 ülkede eş zamanlı olarak yine bağımsız gönüllü kadınlar tarafından yapılıyor, gururluyuz. "Dünya Otomobilsiz Kentler Günü" kapsamında olmasına dikkat çekmek amacıyla düzenlenen Süslü Kadınlar Bisiklet toplumda daha fazla görünürlüğünü sağlamak, kendilerini temsil etmelerine fırsat vermek güvenli bisiklet sürmeye ilişkin altyapı talebini pekiştirmek için düzenlenmektedir” dedi.

Açıklamadan sonra bisikletleriyle meydanda iki tur attılar; ardından 4 km mesafelik yolu pedallayıp geri döndüler. Etkinlik Süslü Kadınların müzik eşliğindeki eğlencesiyle devam etti.