Sakarya’da, evlerinde çıkan yangında cansız bedeni bulunan 9 yaşındaki Şiar Kılıç'ın ön otopsi raporu açıklandı. Raporda, Kılıç'ın yangından önce hayatını kaybettiği yönünde bulgu elde edildiği bildirildi.

9 yaşındaki Şiar Kılıç’ın ön otopsi raporu belli oldu

Sakarya’nın Kocaali ilçesinde 28 Nisan’da meydana gelen yangında, 9 yaşındaki Şiar Kılıç, hayatını kaybetti. Baba Samet Kılıç, oğlunun ölümünün şüpheli olduğu iddiasıyla bir televizyon programına başvurdu. Programa katılan anne Gülüzar Amanet ve birlikte yaşadığı sevgilisi Hami Kıcı, çocuğun yangından önce öldürüldüğünü itiraf etti. Öte yandan ön otopsi raporunda da Şiar Kılıç'ın yangından önce hayatını kaybettiği yönünde bulgu elde edildiği bildirildi.

DHA'nın aktardığına göre itiraf üzerine Amanet ve Kıcı, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınarak, Sakarya Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. 2 şüpheli Sakarya’ya getirilirken, Hami Kıcı’nın erkek kardeşi Yasin Kıcı ve annesi Emine Kıcı da gözaltına alındı. Polisteki sorguları tamamlanan 4 şüpheli, bugün adliyeye sevk edildi.

ŞİAR YANGINDAN ÖNCE ÖLDÜRÜLMÜŞ

Yangının ardından başlatılan soruşturma kapsamında Sakarya Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin, olayı şüpheli bulmaları üzerine daha önce 4 şüphelinin ifadesine başvurduğu ancak tamamının 'suçtan' kurtulmak için aynı yönde anlatımlarda bulundukları bildirildi. Küçük çocuğun öldürülmesiyle ilgili araştırma yapan ekipler, Hami Kıcı'nın yangından 1 gün önce akaryakıt istasyonuna giderek benzin aldığını belirledi.

Ayrıca Kıcı'nın Şiar Kılıç’ı daha önce engelli olduğu ve tuvaletini altına kaçırdığı gerekçesiyle sopayla dövdüğü, son olarak da ölmeden 34 saat önce darp ettiği saptandı. Kıcı ile annenin, hareketsiz kalan çocuğu gömmek için plan yaptığı daha sonra ise evi ateşe verdiği iddia edildi.

Öte yandan yine soruşturma aşamasında, çocuğun tamamen yanmış cansız bedenine yapılan otopside Şiar Kılıç'ın yangından önce hayatını kaybettiği yönünde bulgu elde edildiği, Sakarya Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin Adli Tıp kurumu'ndan gelecek kati raporu beklediği öğrenildi.

9-yasindaki-siar-kilic-in-on-otopsi-raporu-belli-oldu-774281-1.
Hami Kıcı

9-yasindaki-siar-kilic-in-on-otopsi-raporu-belli-oldu-774282-1.
Gülüzar Amanet