Beşiktaş, Konya deplasmanından istediğini alamadı. Rakibine 90'da gelen golle 1-0 mağlup olan siyah-beyazlılar Önder Karaveli yönetiminde ilk kez kaybetti. Konyaspor ise bu sonuçla Trabzonspor'la arasındaki farkı 7'ye indirdi.

90+da büyük şok

Mevlana’nın kentinde kritik dönemeç... Bir tarafta sezon başından beri oynadığı futbolla parmak ısırtan Konyaspor, diğer yanda Önder Karaveli’nin idaresinde yeniden kanatlanan Beşiktaş…Nefesler tutulmuş, sezonun ilk yarısının noktalanacağı merak ediliyor.

Ev sahibi cephesinde eksikler dikkat çekiyor. Cezalı Ahmet’in yokluğunda Abdülkerim’in yanında defansın göbeğinde Adil sahne alacak. Özellikle savunmadaki uyumun önemi düşünülünce, deplasman ekibinin ikiliye zorlayıp zorlayamayacağı papatya falı baktırıyor. Yeşil-beyazlılarda harika bir sezon geçiren Serdar’ın yerine Michalak oynayacak. Sessiz sedasız bir şekilde memleketin en dikkat çeken çalıştırıcılarından İlhan Palut’un yönetiminde ikinci sıraya tırmanan ev sahibi, kazanıp lider Trabzonspor’la puan farkını yediye düşürmeyi hedefliyor.

Deplasman ekibinde cezalı Rosier’in yerine Umut sağ bekte görev yapacak. Önder Hoca belli ki kanattaki oyuncularından birini ligin tehlikeli ekiplerinden birine karşı defansif kullanacak gibi duruyor. Kartal’da defansın ortasında Vida’yla Montero oynarken, orta saha ve ileri uç birçoklarının beklediği gibi olsa gerek. Göztepe karşısında iyi görünen Oğuzhan ilk 11’de kendisine yer bulmuş durumda. Bakalım Beşiktaş, Önder Hoca’yla serisini sürdürüp çıkışını sürdürebilecek mi?

Hızlı başladı mücadele. Josef’in harika pasıyla buluşan Oğuzhan iyi vurabilse, siyah-beyazlılar maçın hemen başında öne geçecekti. Yeşil-beyazlılar üçüncü bölgeye kadar iyi giderken, son tercihlerde hata yapıyordu. 37. dakikadaki karambolde Batshuayi’ye hayır diyen Sehic yıldızlaşırken, meslektaşı Ersin’in özellikle devre boyunca topla oyun kurmada zorlanması dikkat çekiyordu.

İkinci yarıda gole yine Kartal yaklaşıyordu. 60’ta gelişen kontrada top önünde biten Ghezzal’in yakın mesafeden vuruşu direkte patlamıştı. İki taraf da kanatları kullanamadığından, oyun merkeze sıkışmıştı. Özellikle Michalak’ı kilitleyen Rıdvan, defansif olarak tek kelimeyle müthişti.

Mücadele golsüz bitti derken, gelişen kontrada ev sahibi 90’da öndeydi. Son bölümde kanat değiştiren Michalak getirmiş, Skubic’in pasını Ahmet Hasan tamamlamıştı.Bu galibiyetle Konyaspor, ikinci sıradaki yerini perçinledi. Palut ve talebelerini tebrik etmeli. Beşiktaş derseniz, bugün kazanabilirlerdi. Kâğıt üstünde çok şey vadeden karşılaşma, beklentilerin altında kaldı yalan yok. Hakem Mete Kalkavan maçtan da kötüydü ya neyse…