95.yıl etkinlikleri yurdun dört bir tarafında

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 95. yılında, yurdun birçok yerinde etkinlikler, konserler düzenleniyor. Yurt genelinde yapılacak bazı etkinlikleri ve konserleri derledik.

Kırklareli
Kırklareli Belediye Başkanlığı, Türkiye Cumhuriyeti’nin 95’inci yılını Cumhuriyet Yürüyüşü ve konserle kutlayacak. Farklı türlerde şeflerin ve solistlerin konuk olarak eşlik ettiği, birçok platformda konserler veren ”Sinema Senfoni Orkestrası” bu defa sanatçı Neco ile Kırklareli’nde sahne alacak. Konser, yarın Özgürlük ve Demokrasi Meydanı’nda saat 21.00’de gerçekleşicek.

İstanbul
Kenan Doğulu, 28 Ekim günü Şişli Kent Konseyi tarafından gerçekleştirilecek Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında sahne alacak. Kenan Doğulu, bu akşam 20:00’de Cevahir Alışveriş Merkezi’nin önündeki alanda hayranlarıyla buluşacak. İstanbul Kadıköy Kaymakamlığı tarafından düzenlenen çelenk koyma töreni bugün saat 13.00’te Kadıköy İskele Meydanı’nda gerçekleştirilecek. 29 Ekim Pazartesi akşamı ise Bağdat Caddesi’nde “Cumhuriyet Yürüyüşü” düzenleniyor. Yürüyüş, Suadiye Işıklar’da saat 19.00’da başlayacak.

Ankara
Ankara Çankaya Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek etkinlikleryarın aat 19.00’da meşaleli yürüyüşle başlayacak. Kutlamalar, pop müziğin sevilen sesi Nilüfer’in sahne alacağı programla devam edecek. Ünlü sanatçı Nilüfer konseri saat 19.30’da Anıtpark’ta gerçekleşecek. Öte yandan yarın saat 12:30’da sanat ve kültür platformu İstanbul1881 ve platformun tasarım ekibi “Küçük Ressamlar Anıtkabir’de” projesi ile 4. Kez Anıtkabir’de tuvalin başına geçecek.

Bursa
Cumhuriyet coşkusu Nilüfer’de yaşanacak. Nilüfer Belediyesi, yarın saat 13.00’te, Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenkler sunulacak. Etkinlikler yürüyüş ve Haluk Levent konseriyle devam edecek.

İzmir
İzmir’de, düzenlenecek konser, fener alayları ve yürüyüşlerle Cumhuriyet coşkusu kent geneline yayılacak. 25 Ekim’de başlayan kutlamalar bugün ve yarın da sürecek. Bugün saat 19.00’da Fener Alayı ile başlayacak. Belediye hizmet binası önünde toplanacak binlerce kişi Karşıyaka Çarşısı’na yürüyecek. Hikmet Şimşek Sanat Merkezi’ndeki konser şöleni ise saat 20.00’de başlayacak.Yarın ise KODA, Şef Oğuzhan Kavruk yönetiminde, tanınmış solistlerle birlikte sanatseverlerin karşısında olacak. Buca ilçesinde de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Gripin konseriyle renklenecek.Konser yarın saat 21.00’de başlayacak.