Ruhsal Travma ve Afet Psikiyatrisi Çalışma Birimi ve Türkiye Psikiyatri Derneği, 14 ve 15 Eylül’de ‘Travmalar, Güçlenme ve Yeniden Varolma’ temalı bir sempozyum düzenleyecek. Etkinliğe çok sayıda dernek, Cumartesi Anneleri ve Çorlu tren katliamı aileleri de katılacak

99 depreminin 20. yılında Anma ve Kitlesel Travmalar Sempozyumu

Ruhsal Travma ve Afet Psikiyatrisi Çalışma Birimi ve Türkiye Psikiyatri Derneği, Şişli Belediyesi’nin ve İstanbul Tabip Odası’nın katkılarıyla 99 depreminin 20’inci yılında depremi anmak ve o günden bugüne yapılanları değerlendirmek adına 14 ve 15 Eylül’de sempozyum düzenliyor. Şişli Cemil Candaş Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek olan sempozyumda ‘Travmalar, Güçlenme ve Yeniden Varolma’ teması işlenecek. Etkinlikte; Psikiyatri Hemşireleri Derneği, Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği, Türk Kızılayı, Türk Psikologlar Derneği, Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği, Türkiye Çocuk ve Genç Psikiyatrisi Derneği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Adli Tıp Uzmanları Derneği, Halk Sağlığı Uzmanları gibi derneklerden çok sayıda katılımcı yer alacak.

Sempozyum, cumartesi günü 09.00’da açılış konuşmalarıyla başlayıp, Emin Önder’in moderatörlüğünde gerçekleşen ‘Depremin Yazılamayan Tarihi’ paneliyle devam edecek. Ardından yapılacak olan forumlarla ‘Afetler ve Kitlesel Travmalardaki Kurumsal ve Ruh Sağlığı’ örgütlenmeleri tartışılacak.

Pazar günü ise Şahika Yüksel moderatörlüğünde ‘Kitlesel Travmalar Bağlamında Bombalamalar Sonrasında Akut Dönem Müdahale’ konferansı gerçekleştirilip, ‘İnsan Eliyle Oluşan Kitlesel Travmalar’ paneliyle devam edecek. Sempozyum; Selçuk Candansayar, Ziynet Özçelik, Cumartesi Anneleri ve Çorlu tren katliamı ailelerinin katılımıyla düzenlenen ‘Adalet Sağlandığında’ paneli ve ‘Yeniden Var Olma Adına Anlam Arayışı’ konferansı ile noktalanacak.

99-depreminin-20-yilinda-anma-ve-kitlesel-travmalar-sempozyumu-623784-1.

99-depreminin-20-yilinda-anma-ve-kitlesel-travmalar-sempozyumu-623785-1.

99-depreminin-20-yilinda-anma-ve-kitlesel-travmalar-sempozyumu-623786-1.