Malatya’ya giden A Haber ekibi, depremzedelerin yaşadığı çadırları öve öve bitiremedi. Muhabir, depremzedelerin tüm imkanlara sahip olduklarını iddia ederek, çadırlar için "Oldukça büyük ve oldukça sıcak” yorumunu yaptı.

A Haber'den deprem haberi: Çadır büyük, antre var, salon var...

Maraş merkezli depremlerin ardından yıkım yaşanan kentlere müdahale etmekte geç kalan ilgili kurum ve kuruluşlara karşı yurttaşların tepkileri sürerken, iktidara yakın A Haber yine bir skandala imza attı.

Depreme ilişkin haber yayınlayan A Haber ekibi, üzerinden neredeyse 2 hafta geçen depremler sonrası birçok bölgeye henüz çadır gönderilmemiş olmasına rağmen yaptığı 'övgü' haberiyle tepki çekti.

Malatya’ya giden A Haber ekibi çadır kentte yaşayan bir ailenin evini ziyaret etti.

A Haber muhabiri Kerim Ulak, çadıra girerken, “İçeri girince bizi burada bir antre karşıladı. Bu antreden geçerek şu an salona geldik…” sözlerini sarf etti.

Ulak, çadırda altı kişinin kaldığını görmezden gelerek 25 metrekare olmasına övgü yaptı: “Oldukça büyük ve oldukça sıcak.”. Muhabirin mikrofon tuttuğu depremzedeyse; “Biz İstanbul depremini gördük; orada devlet yoktu o zaman. Şu an Allah devlete zeval vermesin…” dedi.

Görüntülerde, muhabir Ulak'ın ziyaret ettiği ailenin anne ve babası 'yardımların çok hızlı yapıldığını hiçbir eksiklerinin olmadığını' belirterek hem devlete hem belediye başkanına teşekkür ediyor.

Baba, "Elektriğimizi de çektiler, kabloyu verdiler, ayakkabı da verdiler, üç çeşit yiyecek çıkıyor, meyve veriyorlar, daha bundan ne şikayetimiz olsun" diyor.

Ailenin 9-10 yaşlarındaki küçük çocuğu da çok memnun olduğunu söyleyerek "Allah devletimize zeval vermesin" ifadesini kullanıyor. Muhabir "Maşallah" diye karşılık veriyor. 7 dakikalık videoda devlete yapılan teşekkürler defalarca tekrar ediyor.

Muhabir, haberini artık sıranın çay keyfine geldiğini vurgulayarak noktalıyor: "Çayımız da hazır bu arada. Malatya'da depremin vurduğu çadır bölgesinde şu an çayımızı yudumlayacağız. İzlenimlerimizi aktarmaya devam edeceğiz."

Editör Notu: Söz konusu içerikte çocuklar yer aldığından, haberde videoya yer verilmemiştir.