Kıdemli çalışanları işten çıkartarak düşük ücretle ve taşeron şirket üzerinden işe geri almayı teklif eden Anadolu Ajansı yönetimi, yandaş sendika ile imzaladığı Toplu İş Sözleşmesi’nde çalışanlara “gül” vaat etti. Her genel müdür değişiminde çeşitli personelin mobbinge uğradığı iddialarının gündeme geldiği Anadolu Ajansı ile yandaş Medya-İş sendikası arasında toplu is sözleşmeleri (TİS) kapsamında anlaşmaya varıldı. Yönetici […]

AA’da TİS anlaşması: Mevlit Kandili’nde gül dağıtılacak

Kıdemli çalışanları işten çıkartarak düşük ücretle ve taşeron şirket üzerinden işe geri almayı teklif eden Anadolu Ajansı yönetimi, yandaş sendika ile imzaladığı Toplu İş Sözleşmesi’nde çalışanlara “gül” vaat etti.

Her genel müdür değişiminde çeşitli personelin mobbinge uğradığı iddialarının gündeme geldiği Anadolu Ajansı ile yandaş Medya-İş sendikası arasında toplu is sözleşmeleri (TİS) kapsamında anlaşmaya varıldı.

Yönetici kadro ve müdürlerin dışında kalan çalışanların maaşları düşürülüp sabitlendiği sendikada çalışanlara gül verilecek. Birçok özlük hakkı yok edilen ve son olarak idari personel gibi çalışanlara verilen eğitim, çocuk ve ek ödemelerin yeni dönemde kaldırıldığı ileri sürülen kurumun TİS anlaşmasında, “Medya İş üyelerine Mevlit Kandili’nde gül dağıtılır” ifadelerine yer verildi.

Herkesin yüzü gülecek demişti

Medya-İş ile yapılan TİS görüşmeleri öncesinde AA Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Özkaya yaptığı açıklamada, “Güzel bir başlangıç yapıyoruz, inşallah sonucu da güzel olacak. Bu görüşmeler sonunda ümit ediyoruz ki herkesin yüzü gülecek ve biz de ajansın geleceği açısından güçlü bir temel daha atmış olacağız” ifadelerini kullanmıştı.