Çocuk yaşta evliliklerin "çocuğun cinsel istismarı" ve "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçları kapsamından çıkarılmasını öngören düzenleme kamuoyunda tartışılırken, AA'dan ilginç bir haber geldi: 14 yaşında evlenen kadının dramı

AA'dan '14 yaşında evlenen kadının dramı' haberi

Çocuk yaşta evliliklerin önünü açacak düzenleme için çalışmalar devletin resmi ajansı Anadolu Ajansı üzerinden başlatıldı.

Günlerdir sosyal medya üzerinden paylaşılan bir kanun tasarısı metninde 14 yaşında çocuklarla evliliğin cinsel istismar kapsamından çıkarılacağı öngörülüyordu.

Anadolu Ajansı, bugün abonelerine geçtiği bir haberde "14 yaşında evlenen bir kadının eşi hapiste yattığı için mağdur olduğu" konusu işlendi.

Habere göre "İzmir'de erken yaşta evlenen bir çocuk annesi G.Ö, yargı reformunda kendileri için yapılacak bir düzenlemeyi umutla bekliyor."

İnfaz teklifinin TBMM’ye sunulmasıyla birlikte “muhalefetin de nabzını yokladığı çocuk yaşta evlilikler için” kolları sıvadığı belirtiliyordu. CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, “Önümüze erken yaşta evliliklere infaz indirimi ya da af getiren herhangi bir teklif, önerge resmen getirilmedi” dedi.

Düzenleme ile ilgili İstanbul Barosu Çocuk Hakları Merkezi ise, “Çocuklar cinsel obje değildir, evlilik kurumunun tarafı olmamalıdır. Çocukların cinsel istismarına neden olan faillere getirilecek af çocuğun üstün yararına aykırıdır. Yasal düzenlemelerle meşrulaştırılmasına izin vermeyeceğiz” paylaşımında bulunmuştu.