AA Finans'ın 26 Mayıs Perşembe günü gerçekleştirilecek PPK toplantısına yönelik piyasa beklenti anketi sonuçlandı. Buna göre, ekonomistlerin tamamı politika faizinin yüzde 14'te sabit bırakılacağını öngörüyor.

AA'nın 'PPK Beklenti Anketi' sonuçlandı: 'Faiz sabit bırakılacak' tahmini

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısına ilişkin AA Finans'ın beklenti anketine katılan ekonomistlerin tamamı, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının (politika faizi) yüzde 14'te sabit bırakılacağını tahmin ediyor.

AA Finans'ın 26 Mayıs Perşembe günü gerçekleştirilecek PPK toplantısına yönelik piyasa beklenti anketi, 17 ekonomistin katılımıyla sonuçlandı.

Anket sonuçlarına göre, ekonomistlerin tamamı politika faizinin yüzde 14'te sabit bırakılacağını öngörüyor.

Geçen ay gerçekleştirilen PPK toplantısında da politika faizi değiştirilmeyerek yüzde 14'te bırakılmıştı.

Ekonomistlerin yıl sonu politika faiz oranına ilişkin beklentilerinin medyanı da yüzde 14 oldu.

SON 4 PPK TOPLANTISINDA FAİZ SABİT BIRAKILDI

Merkez Bankası parasal gevşeme döngüsüne Eylül 2021'de, 100 baz puanlık bir faiz indirimiyle başlamış ve politika faizini yüzde 19’dan 18’e düşürmüştü, sonraki aylarda da faiz indirimlerine devam ederek politika faizini yüzde 14’e kadar düşürmüştü.

Erdoğan, TL'ye değer kaybettiren faiz indirimini "Nas" diyerek savunmuştu.

19 Aralık 2021 tarihinde yaptığı açıklamada Erdoğan, "Neymiş efendim faizleri düşürüyormuşuz. Benden başka bir şey beklemeyin. Bir Müslüman olarak naslar neyi gerektiriyorsa onu yapmaya devam edeceğim. Hüküm bu" demişti.

Merkez Bankası, 20 Ocak 2022, 17 Şubat 2022, 17 Mart 2022, 14 Nisan 2022 tarihlerindeki Para Politikası Kurulu toplantılarında bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 14'te sabit bırakmıştı.