AA, Reuters'a karşı Ahmet Hakan'ı konuşturdu: "Taraf haline geldiler"

İngiliz haber ajansı Reuters'ın Türkiye ve Fransa'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) kısıtlamalarının 1 Temmuz'dan itibaren esnetileceğini duyurduğu haberinde, Türkiye için tercih ettiği fotoğraflar tartışma konusu oldu.

Reuters'in Fransa'ya dair haberinde, tedbirlerin esnetilmesiyle turistlerin Paris'e döndüğü, bir çiftin pandemi nedeniyle yarıda kalan balayını burada tamamladığı anlatılırken, Türkiye'ye ilişkin haberde kepengi kapalı dükkanlar önünde bir kağıt toplayıcısının fotoğrafı servis edildi.

Anadolu Ajansı, Reuters'in Türkiye'ye yönelik bir 'algı oyunu' yapmaya çalıştığını anlatmak için yandaş medya yöneticileriyle konuştu.

AA'nın konuştuğu isimler arasında AKP'ye yakınlığıyla bilinen Demirörenlerin Hürriyet gazetesinin genel yayın yönetmeni Ahmet Hakan Coşkun da var.

AKP çizgisinde yayın yapan Hürriyet'in yayın yönetmeni Ahmet Hakan, uluslararası haber ajansları için AA'ya şu değerlendirmelerde bulundu: "Artık bir referans olmaktan çıktılar. Taraf haline geldiler. Manipülasyon yapmaya başladılar. Bu da bunun en çarpıcı örneği. Bu son yasakların, kısıtlamaların kaldırılmasıyla ilgili fotoğraf artık bunun zirve noktası. Türkiye'ye bakışlarını bundan daha iyi ortaya koyamazlardı. Çok bariz, aşağılık bir manipülasyon olduğunu düşünüyorum."

AA'nın haberinde fanatik AKP'li yayınlardan Yeni Şafak, Diriliş Postası, Kanal 7 temsilcilerinin de görüşlerine başvuruldu.