AB Konseyi Başkanı Charles Michel, Doğu Akdeniz ve Türkiye-AB ilişkileri hakkında gelişmeleri takip ederek aralık ayında yapılacak AB Liderler Zirvesi'nde konuyu yeniden değerlendireceklerini söyledi.

AB: Aralık’taki zirvede Türkiye’nin Doğu Akdeniz'deki durumunu ele alacağız

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel, AB Liderler Zirvesi'nin ardından düzenlediği basın toplantısında, "Aralık ayında bir zirve yapmayı planlıyoruz. Ve aslında Doğu Akdeniz ile Türkiye'deki durumu bir kez daha ele almayı ve değerlendirmeyi planlıyoruz. Ben, bu yaklaşımı izlemeyi öneriyorum" dedi.

AB olarak Türkiye'nin tek taraflı eylemleri ve provokasyonlarından büyük üzüntü duyduklarını söyleyen Michel, toplantıda Yunanistan ve Kıbrıs Rum kesimi liderlerinin birer sunum ve konuyla ilgili kısa bir görüşme yaptıkları bilgisini paylaşarak Doğu Akdeniz ile ilgili gelişmeleri yakından takip etmeye devam edeceklerini vurguladı.

'İLİŞKİLERİN GELİŞTİRİLMESİ İKİ TARAFIN DA ÇIKARINA'

Toplantı sonrasında açıklama yapan Almanya Başbakanı Angela Merkel ise Türkiye ile ilişkilerin geliştirilmesinin her iki tarafın da çıkarına olduğunu belirterek, zirvede Türkiye'nin Akdeniz'de attığı adımların tansiyonu yükselttiği konusunda mutabık kaldıklarını ifade etti. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da Türkiye ile görüşmek isteklerini ancak Kıbrıs ile Yunanistan'a verdikleri desteği de yinelediklerini aktardı.