AB de yaptırım kararı alabilir

HÜSEYİN ŞİMŞEK

Yasama yılı öncesinde Bolu’da milletvekilleri ile bir kamp yapan ve haftada bir gün olan TBMM Grup Toplantısı’nı ikiye çıkarma kararı alan CHP, ilk toplantısını yaptı. Toplantıda, TBMM’de görüşülen Kanun teklifleri ve dış politikada yaşanan gelişmeler ele alındı.

Milletvekili kampında “Parti yönetimini ve Meclis grubunu daha aktif ve koordinasyon halinde çalıştırma” kararı kapsamında yapılan CHP Kapalı Grup Toplantısına nöbetçi Grup Başkanvekili Engin Altay başkanlık yaptı. İlk olarak Yargı Reformu Strateji Belgesi uyarınca TBMM’de görüşülen Kanun Teklifi’nin masaya yatırıldığı toplantıda, milletvekillerinin Genel Kurul çalışmalarında daha aktif yer alması ve sert muhalefet anlayışının geliştirilmesi istendi.

MYK SUNUMUNU TEKRARLADI

Suriye’ye yönelik askeri operasyon da kapalı Grup Toplantısının bir diğer gündem maddesi oldu. Bu kapsamda Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Ünal Çeviköz, Merkez Yürütme Kurulu’nda Genel Başkan Kılıçdaroğlu ve kurmaylarına yaptığı sunumu tekrarladı. Çeviköz sunumunda, Türkiye’ye silah satışına yönelik ambargo kararı alan ülkeleri sıralayarak bunların olası etkilerini anlattı ve TSK envanterindeki silahların yetersiz olması durumunda ordunun zor duruma düşebileceği uyarısında bulundu.

MACARİSTAN ENGEL OLABİLİR

Avrupa Birliği’nin de ABD gibi yaptırım kararı alması ihtimalini değerlendiren Çeviköz, birlik üyesi Macaristan’ın Türkiye yanında yer alması nedeniyle ortak yaptırım kararı çıkmayabileceği değerlendirmesinde bulundu.