AB ülkelerinden, merkez üssü Maraş'ın Pazarcık ilçesi olan ve toplamda 10 ili etkileyen 7.7 büyüklüğündeki depremin ardından Türkiye'ye gönderilen arama ve kurtarma ekiplerinin yola çıktığı bildirildi.

AB'den Türkiye'ye kurtarma ekipleri gönderiliyor
Fotoğraf: AA

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu’nun kriz yönetimi ve insani yardımlardan sorumlu üyesi Janez Lenarcic, Maraş'ın Pazarcık ilçesi merkezli meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki depreme ilişkin sosyal medyadan açıklama yaptı.

AA'nın aktardığına göre, Lenarcic, depremin ardından Türkiye'ye gönderilen arama ve kurtarma ekiplerinin yola çıktığını duyurdu.

Lenarcic, deprem sonrası Türkiye'nin de katılımcıları arasında yer aldığı AB Sivil Koruma Mekanizmasının harekete geçirildiğini duyurdu.

AB Acil Durum Müdahalesi Koordinasyon Merkezinin Avrupa genelinden kurtarma ekiplerinin gönderilmesini koordine ettiğini belirten Lenarcic, “Hollanda ve Romanya'dan arama kurtarma ekipleri şu anda yolda” ifadesini kullandı.

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde saat 04.17'de 7.7 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Çevre illerden de şiddetli biçimde hissedilen deprem nedeniyle binaların yıkıldığı, can ve mal kaybının yaşandığı bilgileri geliyor.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ikinci büyük deprem öncesinde yaptığı son açıklamada 912 yurttaşın hayatını kaybettiğini, 5 bin 385 kişinin yaralandığını bildirmişti.