Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Valdis Dombrovskis, koronavirüs salgını nedeniyle 1.5 trilyon avroluk bir kurtarma fonu finanse edilebileceğini açıkladı

'AB koronavirüs nedeniyle 1.5 trilyon avro kurtarma fonunu finanse edebilir'

Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Valdis Dombrovskis, Avrupa Birliği'nin (AB) üye ülkeler garantörlüğünde, tahvillerle 1.5 trilyon avroya kadar kurtarma fonu finanse edebileceğine dikkat çekti.

FX Street'in, Alman Handelsblatt gazetesine dayandırarak verdiği haberine göre Dombrovskis, bu kapsamda bir finansman sağlamanın olanaklı olduğunu, ancak AB içinde henüz bu yönde bir karar alınmadığını vurguladı.

AB'ye üye ülkeler üzerinde anlaştıkları sürece, hiçbir opsiyonu göz ardı etmediklerinin altını çizen Dombrovskis, "Hepimizin bildiği gibi, bu durum avro tahvilleri için geçerli değil" dedi.

500 MİLYAR AVROLUK PAKETTE ANLAŞMAYA VARILMIŞTI

Eurogrup maliye bakanlarının geçen günlerde Covid-19 salgınıyla mücadelede 500 milyar avroluk yardım paketi üzerinde anlaşmaya vardıklarını da anımsatan Dombrovskis, bu anlaşmanın, özellikle çok fazla borcu olan üye ülkelerin sermaye piyasalarına erişimini kolaylaştırdığına dikkat çekti.

Dombroskis, "Şu anda avro bölgesinde devlet tahvilleri için alıcı bulmakta sorun yaşayan hiçbir ülke yok" diye ekledi.

DHA