AB ülkelerinin liderleri, Rusya- Ukrayna krizi gündemiyle yarın toplanacak. AB toplantısının 1 saat sürmesi planlanıyor.

AB ülkeleri Rusya gündemiyle toplanacak

Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin liderleri, yarın Rusya konusunda gayriresmi toplantı yapacak.

AB ülkelerinin liderleri, yarın yapılacak AB-Afrika Birliği Zirvesi için Brüksel'e gelecek. AA'nın aktardığınagöre, AB yetkilileri, öğleden sonra düzenlenecek zirve öncesinde AB liderlerinin kendi aralarında toplantı yapacağını bildirdi.

Rusya'nın Ukrayna arasında devam eden gerginlikte son durumun ele alınacağı AB toplantısının 1 saat sürmesi planlanıyor.

RUSYA-UKRAYNA KRİZİ

Ukrayna’da Nisan 2014’te başlayan iç savaş Rusya ile ABD liderliğindeki Batılı ülkeler arasında bir nüfuz mücadelesine sahne oluyor. Washington, Kiev’e destek verirken Moskova ise Doğu Ukrayna’daki bağımsızlık yanlısı Donbass güçlerini destekliyor.

Yaklaşık 15 bin kişi yaşamını yitirdiği savaşta Kiev ile Moskova arasında varılan ateşkes anlaşması kimi ihlallere rağmen devam ederken, son aylarda ABD ve NATO’nun Ukrayna’ya yaptığı yığınak nedeniyle gerilim yeniden yükselmişti.

Rusya, Ukrayna’nın doğusuna yönelik bir işgal hazırlığında olduğunu reddederken ABD ve batılı ülkeler Rusya’nın böylesi bir hareketinin ağır sonuçları olacağı konusunda Moskova’yı tehdit ediyor.