Toplum sağlığını tehdit eden su borularının değişimi için talep ettiği kredi, Belediye Meclisi’nin AKP’li ve MHP’li üyelerince engellenen Ankara Büyükşehir Belediyesi, su problemini çözmek için ihale açacak. Başkentin 13 ilçesindeki 30 yıldır yenilenmeyen su borularının değiştirilmesi için ilk adım atılacak

ABB, AKP ve MHP’nin 'ertelediği' çalışmalar için ihale açacak

BİRGÜN/ ANKARA

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kentin 13 ilçesindeki su borularının yenilenmesi için talep edilen kredinin Belediye Meclisi’nin AKP’li ve MHP’li üyelerinin oyları ile reddedilmesi üzerine harekete geçti. ABB’nin, Polatlı suyu ve Tatlar Arıtma Tesisleri başta olmak üzere, su problemini çözmek için ihale açacağı öğrenildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Mansur Yavaş’ın talimatı ile 70 kilometrelik Polatlı hattının 30 yılı aşkın süredir yenilenmediği için eskiyen ve sürekli arızalanarak patlayan, bir kısmı ise asbestli olan boru hatlarının yenilenmesi için ilk adım atılacak. AKP ve MHP’nin engelleme çabalarına karşın Mansur Yavaş’ın acil olarak nitelendirdiği, “Polatlı’ya yeni ve kaliteli su verilmesi” çalışmaları için ihaleye çıkılacak.

İLK OLACAK

abb-akp-ve-mhp-nin-erteledigi-calismalar-icin-ihale-acacak-730354-1.

ABB Belediye Meclisi’nin AKP ve MHP’li üyelerin, “Engellemedik, erteledik” söylemlerine rağmen, Polatlı su hatlarının ve arıtma tesisinin yenilenmesi için gerekli olan kredi talebi 2019 yılında Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’ne gelmiş, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda uygun görülmesine karşın komisyonda yer alan ve çoğunlukta olanlar dahil AKP ve MHP’li Meclis üyelerinin oylarıyla reddedilmişti. Son Meclis’te ise acil kredi talebi çeşitli gerekçelerle ertelenmişti. Ankara Büyükşehir Belediyesi tarihinde ilk kez bir kredi talebinde yapılacak işin metrajı ve keşfi istenmiş, Başkan Mansur Yavaş bu durumu, “İpe un sermek” olarak tarif etmişti.

ACELE EDİN

abb-akp-ve-mhp-nin-erteledigi-calismalar-icin-ihale-acacak-730355-1.

Tartışmalı geçen son Belediye Meclisi toplantısının ardından ABB Başkanı Yavaş’ın, bürokratlarına “Acele edin” talimatı verdiği bildirildi. ABB kaynaklarından edinilen bilgiye göre Yavaş, toplum sağlığının önemine vurgu yaparak, “Ben vatandaşıma asbestli borudan su içiremem. Herkes er ya da geç doğru yolu görüp üzerine düşeni yapmak zorundadır” dedi