ABB Başkanı Mansur Yavaş, “Bütçenin yüzde 10’una kadar borçlanma” talebinin Belediye Meclisi’nin AKP’li ve MHP’li üyelerince reddedilmesine tepki gösterdi. Önceki dönemlerde yapılan borçlanma taleplerinin sorgusuz sualsiz kabul edildiğini ifade eden Yavaş, “Buradan da anlaşılıyor ki Meclis’teki muhalefetin en büyük amacı Ankaralının cezalandırılmasıdır” dedi

ABB Başkanı Yavaş:  En büyük amaçları Ankaralının cezalandırılması

BİRGÜN/ANKARA

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “İhtiyaç duyulduğunda kullanılmak üzere bütçenin yüzde 10’una kadar borç kullanma” talebinin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin AKP’li ve MHP’li üyelerince reddedilmesine tepki gösterdi. Konuya ilişkin açıklama yapan Yavaş, 6 milyonluk bir kent için Meclis’e sundukları, “Yüzde 10 borçlanma yetkisi” talebinin 100 milyon TL ile sınırlandırılarak yalnızca sosyal yardım ve taşımacılık sektöründe kullanılmak üzere verildiğini belirtti.

Önceki dönemlerdeki borçlanma isteklerinin aynı Belediye Meclisi’nde, “Sorgusuz sualsiz” onaylandığının altını çizen Yavaş, “Buradan anlaşılıyor ki Meclis’teki muhalefetin en büyük amacı Ankaralının cezalandırılmasıdır” dedi.

HAZİNE PAYI YÜZDE 49 AZALDI

ABB’nin mali durumuna ilişkin de bilgi veren Yavaş, belediye gelirlerinin Nisan ayında 229 milyon TL (yüzde 55) azaldığını kaydetti. Yavaş, gelirlerdeki yüzde 55’lik azalmaya karşın, koronavirüs salgını nedeniyle zorunlu olmayan harcamaların kısılmasına rağmen belediye giderlerinin yüzde 15 (58 milyon TL) arttığını ifade ederek ABB’nin hazine payının ise yüzde 49 oranında azaldığını bildirdi.