Ankara Büyükşehir Belediyesi, “Eğitimde fırsat eşitliği” ilkesi kapsamında interneti olmayan mahallelere ücretsiz internet hizmeti taşıdı. Bugüne kadar 71 mahallenin internete kovuşturulduğunu belirten ABB Başkanı Mansur Yavaş, 45 gün içinde 928 köye internet ulaştırılacağını bildirdi.

ABB’den, 'Eğitimde fırsat eşitliği' hamlesi: Köylere ücretsiz internet

BirGün/Ankara

Ankara Büyükşehir Belediyesi, “Eğitimde fırsat eşitliği ilkesi” doğrultusunda interneti olmayan mahalleler için ücretsiz internet hizmeti başlattı.

ABB Başkanı Mansur Yavaş, “Evlatlarımızın yüzlerinde gülümseme olmak için çalışmalarımızı hızlandırıyoruz. Uzaktan eğitime devam kararı sonrası 45 günde 928 köyümüze ücretsiz interneti ulaştırmış olacağız” dedi.

ABB’den yapılan açıklamada, “koylereinternet.ankara.bel.tr” adresinden takip edilebilecek çalışmalar kapsamında bugüne kadar 71 mahallenin internete kavuşturulduğu belirtildi.

Sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı duyuru ile eğitimin aksamaması için Büyükşehir Belediyesinin tüm imkanlarını seferber ettiğini belirten Başkan Yavaş, “Evlatlarımızın yüzlerinde gülümseme olmak için çalışmalarımızı hızlandırıyoruz. Uzaktan eğitime devam kararı sonrası 45 günde 928 köyümüze ücretsiz interneti ulaştırmış olacağız” ifadelerini kullandı.

ÇOĞU KİŞİNİN İNTERNETİ YOKTU

Ücretsiz internet hizmetine ilişkin konuşan Gölbaşı İkizce Mahallesi Muhtarı Fahrettin Dönmez, şunları söyledi:

“Köyümüz 130 hane. Dün Büyükşehir Belediyesinden gelip çocuklarımız için internet koydular. Köyümüzün buna çok ihtiyacı vardı. Çoğu kişinin interneti yoktu, olanın da çekmiyordu. Büyükşehir Belediye Başkanımızdan Allah razı olsun. Köyümüze internet geldi. Güle güle kullanalım. EBA’dan ders yapıyoruz, öğrenebiliyoruz artık.”