Ankara Büyükşehir Belediyesi, belediyenin 600 TL abonelik ücreti için kartlı doğalgaz abonelerini faturalı sisteme geçmeye zorladığına ilişkin haberi yalanladı. Belediyeden yapılan açıklamada, doğalgaz şirketinin aldığı kararın belediye ile ilgisi olmadığı belirtilerek, “Çamur haberciliğinde ısrar edenlerin çabası yine kadük kalmaktadır” denildi.

ABB’den, “Kart oyunu” haberine yalanlama: “Çamur haberciliğinde ısrar…”

BirGün/Ankara

Ankara Büyükşehir Belediyesi, iktidara yakınlığı ile bilinen Sabah gazetesinde yer alan, “Büyükşehir’in Kart Oyunu” haberini yalanladı. Büyükşehirden yapılan açıklamada, haberde yer verilen, “Büyükşehir Belediyesi, 600 TL abonelik ücreti almak için kartlı aboneleri faturalı sisteme geçirmeye zorluyor. Görevlilerin, karttan vazgeçmeyen doğalgaz sayaçlarını bozduğu iddia edildi. Sayacı bozulan vatandaşlar isyanda” ifadelerinin gerçeği yansıtmadığı belirtilerek, doğalgaz şirketinin aldığı kararın belediye ile ilgisi olmadığının altı çizildi.

ABB’den yapılan açıklamada, Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın, doğalgaz şirketinin bazı uygulamalarına karşı dava açtığını anımsatarak şunlar kaydedildi:

“Başkan Yavaş’ın, Ankaralının hakkını korumak için seçimlerden önce, Danıştay 13. Daire’ye ‘Doğalgaz Piyasası Dağıtım ve Müşteri Hizmetleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’ ile Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) kararının iptaline ilişkin açtığı dava devam etmektedir. Başkanlık görevine başlamasının ardından açtığı kişisel ve kurumsal davalarla da Yavaş, vatandaşların hakkını korumak için önemli girişimlerde bulunmuş, bu girişimler medyada ve kamuoyunda büyük ses getirmiştir. Aynı zamanda ilgili tüketici STK’larıyla bir araya gelinerek süreci vatandaş lehine sürdürmede ortak hareket etme konusunda basın toplantısı düzenlenmiştir.”

ÇAMUR ATARAK BİR YERE VARILAMAZ

Gerçeği yansıtmadığı belirtilen haberin, “Ankaralıların aklıyla alay etmek” ifadesi ile nitelendirildiği açıklama şöyle devam etti:

“Çamur haberciliğinde ısrar edenlerin hedefi yine kadük kalmaktadır. Üstelik 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü’nde, gazetecilik gibi onurlu bir mesleğin mensuplarının, zor şartlarda ve Türkiye’nin dört bir yanında haber yapmak adına alın teri döktüğü bir ortamda bu manşetlerin atılmasını, haberi yapan ve yayınlayanlar adına acıyarak takip ediyoruz. Çamur atarak bir yere varılamayacağının en büyük tecrübesini 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde bu manşetleri atanlar bizzat yaşamışken bu konudaki ısrarlarının kendilerine Ankaralıların maşeri vicdanında doğuracağı sonuçları da tekrar hatırlatıyoruz.”

cukurda-defineci-avi-540867-1.