Ankara Büyükşehir Belediyesi, “Halkımıza hesap veriyoruz” sloganı ile “Mansur Yavaş ile 200 Gün” isimli kitapçık hazırladı. Kitapçıkta yer alan bilgilere göre, “İsrafla mücadele” kapsamında yapılan çalışmalar sonucunda bütçe, yedi ayda 387.8 milyon TL fazla verdi

ABB’den 'Mansur Yavaş ile 200 Gün' kitapçığı: Bütçe 387.8 milyon TL fazla verdi

BirGün / Ankara

Ankara Büyükşehir Belediyesi, “Şeffaflık İlkesi” gereği, “Mansur Yavaş ile 200 Gün” adlı kitapçık hazırladı. Kitapçıkta, Yavaş’ın göreve başladığı 8 Nisan’dan bugüne belediyede yaptığı faaliyetlere yer verildi. Kitapçığın, STK’ler, meslek odaları ile paylaşılacağı belirtildi. Belediye yetkilileri, belediye faaliyetlerini içeren kitapçığın belediye otobüsleri ve metro istasyonlarında yurttaşlarla da paylaşılacağını bildirdi.

BÜTÇE FAZLA VERDİ

Kitapçık, “Halkımıza hesap veriyoruz” sloganı ile hazırlandı. Kitapçıkta, belediyenin mali durumuna ilişkin paylaşılan bazı bilgiler şöyle:

>> Kısa vadeli 3 milyar 484 milyon 489 bin 406 TL borç devir alan Başkan Yavaş, tasarruf politikaları sonucunda 200 günde kısa vadeli borçların 305 milyon 821 bin 757 TL’lik kısmını ödedi.

>> Belediye alacaklarının takip ve tahsilatı hızlandırılarak toplam 37 milyon TL belediye hesaplarına dahil edildi.

>> Büyükşehir bütçesi, 8 Nisan-25 Ekim tarihleri arasında israfla yapılan mücadele sonucu 387 milyon 821 bin 378 TL fazla verdi.

Kitapçıkta, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın önsözü de yer aldı. İkinci 100 günlük süreçte de sosyal belediyecilik anlayışını sürdürdüklerini belirten Başkan Yavaş, şu ifadeleri kullandı:

“İhalelerin sosyal medya üzerinden canlı yayınlanması ile şeffaf belediyeciliğin Türkiye’deki ilk örneği olan uygulamamızı başka il ve ilçeler de hayata geçirmeye başladı. ‘Belediyecilik’ ile ‘yolsuzluk’ kelimelerinin yan yana gelmemesine öncülük edeceğiz. Belli aralıklarla yayınlayacağımız raporlarla halkımıza hesap vermeye devam edeceğiz.”

Kitapçıkta, Ankara’daki bazı hizmetler de şu şekilde anlatıldı:

>> Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın talimatıyla Bilkent’te bulunan Ankara Şehir Hastanesi’ne kent merkezinden doğrudan ulaşım sağlanabilmesi için “112 Ulus-Kızılay-Ankara Şehir Hastanesi (Ekspres) Hattı” hizmete girdi.

>> Vatandaşlara ulaşım kolaylığı sağlamak amacıyla AŞTİ’den uzak şehrin 4 noktasında indirme bindirme noktaları devreye sokuldu.

>> Büyükşehir Belediyesi, UCLG-MEWA Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı Cinsiyet Eşitliği Komitesi Eş Başkanı oldu.

>> Başkan Yavaş’ın talimatıyla Ankara’da ithal ağaç ve bitki alımı sona erdi, Başkent iklimine uygun bitki ve ağaç türlerinin dikilmesi kararlaştırıldı.

>> Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, israfın önüne geçmek amacıyla tasarruf tedbirlerinin artırılması yönünde bir genelge yayımladı.

>> EGO Genel Müdürlüğü tarafından Başkent’te hizmet veren özel toplu taşıma araçları arasında yer alan Mavi Özel Halk Otobüslerinde de (ÖHO) ANKARAKART uygulaması başlatıldı.

>> Başkentlilere ve Başkent'e gelen yerli ve yabancı turistlere toplu taşıma araçlarını kullanırken büyük kolaylık sağlayacak ANKARAKART Mobil Cep (CEP BİLET) uygulaması hayata geçirildi.

>> Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent’in bisiklet altyapısının geliştirilmesi amacıyla yürütülen projeler kapsamında bisiklet yolu güzergahı üzerinde bulunan 5 üniversite ile iş birliği protokolü imzaladı.

>> Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Avrupa Birliği Delegasyonu ortaklığında “Avrupa Hareketlilik Haftası” için etkinlikler düzenledi -30 Ağustos Zafer Parkı”nda kiralık bisiklet hizmeti verilmeye başlandı.

>> Dar gelirli ailelerin çocuklarının servis ücretlerinin ödenmesinin dışında toplu taşıma araçlarını kullanan öğrencilere de ANKARAKART bakiyesi yüklenecek.

>> Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü’nde Çayyolu Metrosu çıkışından itibaren 5 solo otobüs ücretsiz olarak hizmete girdi.

>> Kahvaltı yapma imkanı bulamayan öğrencilere üniversite kampüslerinde sıcak çorba ikramı başladı.

>> Ankara’nın Başkent ilan edilişinin 96. yıl dönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Ankara’da 7’den 70’e tüm vatandaşların katılımıyla coşkuyla kutlandı.

>> Başkent’te örgün eğitim içinde yer alan öğrenciler ilk kez yaş sınırı kaldırılarak, 60 TL’ye 200 binişlik indirimli aylık abonman kartı kullanmaya başladı.

Kitapçığın tamamı için: https://www.ankara.bel.tr/bulten/200gun/

abb-den-mansur-yavas-ile-200-gun-kitapcigi-butce-387-8-milyon-tl-fazla-verdi-650805-1.