Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin sitesinde yayımlanan israf sayfasında bu kez eski dönemde başlanan ve yapımı yılan hikâyesine dönen kentsel dönüşüm projeleri yer aldı. Bilgilere göre, yeni bir ev hayali ile mahallelerinden “kısa süreliğine” diyerek ayrılan yurttaşların evleri yıllarca yapılmadı. Bu kişilere belediye kasasından 17 yıl boyunca kira ücreti ödendi.

ABB, eski döneme ait israf dosyalarını açıklamaya devam ediyor: Belediye 17 yıl kira ödemiş!

Haber Merkezi

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin (ABB) resmi internet sitesinde yayımlanan israf sayfasında ANKAPARK’ın ardından kentsel dönüşüm projeleri de yer aldı. Yeni bir ev hayali ile mahallelerinden “kısa süreliğine” diyerek ayrılan yurttaşların evleri yıllarca yapılmadı. ABB’nin bu kişilere 17 yıldır ödediği kira ücretinin güncel değeri ise 2 milyar 200 bin TL’yi aştı.

ABB Başkanı Mansur Yavaş, yılların mağduriyetini gidermek ve israfı önlemek için ilk etapta Mamak’ta 4 bin 500 konutun yapımına başladıklarını açıkladı.

Belediyenin resmi internet sitesinde ilk olarak ANKAPARK için yapılan harcamalar kalem kalem yayımlanmış, israf sayfasının sürekli güncelleneceği duyurulmuştu. Sayfada bu kez eski dönemde başlanan ve yapımı yılan hikâyesine dönen kentsel dönüşüm projeleri yer aldı.

Bu projelerle ilgili bilgi metninde şu ifadelere yer verildi:

“Yıllar önce, vatandaşlar yeni bir ev hayali ile Mamak’ta kentsel dönüşüm projesine katılmış; mahallesinden, komşusundan, çocukluk arkadaşından ‘kısa bir süre’ ayrılmayı umut ederek evini boşaltmıştı. Sözde bu ‘kısa sürede’ kiraları karşılanacak ve yeni yaşam alanlarına kavuşacaklardı. Yıllar geçti ama ortada ‘rant’ karşılığı yapılan az sayıda konut dışında ne bir proje, ne bir yeni ev, ne de mutluluk vardı. Ankara’da bir yanda dinozor heykelleri, hayali yatırımlar ve ranta dayalı dev bloklar yükselirken; bir yanda ise bütün bunları acı ve umudu tükenmek üzere olan bir bakışla takip eden vatandaşlar vardı.”