ABB, lüks araçları satacak

BirGün ANKARA

Ankara Büyükşehir Belediyesi, lüks araçları satışa çıkardı. ABB Başkanı Mansur Yavaş, “Tasarruf uygulamalarının artırılması ve israfla mücadele edilmesine” yönelik tüm birimlere genelge göndererek, geçmiş dönemde alınan ve masrafı yüksek olan lüks araçların satılmasını istedi.

BELKA Anonim Şirketi, 19 Kasım’da saat 14.30’da bir adet lüks arazi ve üç adet binek aracın satışı için kapalı zarf pazarlık yöntemiyle ihaleye çıkacak. Lüks araçların satışından 2 milyon 15 bin TL gelir elde edilmesi bekleniyor.

Göreve geldikten sonra Büyükşehir Belediyesi birimlerine ait araçların sayısını azaltan ve geçmiş dönemlerde alınan yüksek maliyetli lüks araçları satışa çıkararak ciddi oranlarda tasarruf sağlayan Mansur Yavaş, tüm belediye birimlerinde kayıtlı lüks araçların envanterini de çıkardı. BELKA Anonim Şirketi bu kapsamda dört lüks aracın satışı için ihaleye çıkıyor.

Kapalı zarf pazarlık yöntemiyle ayrı ayrı yapılacak ihale, ABB TV’den canlı yayınlanacak. İhalede, 2012 model arazi tipi araç ile ikisi 2012, biri 2014 model lüks aracın satışından 2 milyon 15 bin TL gelir elde edilmesi bekleniyor.