ABB Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Koordinatörü Gültekin, ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın cumhurbaşkanlığı adaylığı için hiçbir kişi ya da grupla görüşme gerçekleştirmediğini açıkladı.

ABB: Mansur Yavaş, cumhurbaşkanı adaylığı için hiçbir kişi ya da grupla görüşmedi
Fotoğraf: Depophotos

Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Koordinatörü Volkan Memduh Gültekin, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın cumhurbaşkanlığı adaylığı için herhangi bir görüşme gerçekleştirmediğini kaydetti.

Sosyal medya hesabından konuya ilişkin açıklama yapan Gültekin, "Hiçbir kişi ya da grupla görüşülmediğini" belirtti.

Gültekin, paylaşımlarında şu ifadelere yer verdi:

"Bir haber kaynağının gazeteci Sayın İsmail Saymaz’a Başkanımız Sayın Mansur Yavaş'ın cumhurbaşkanı adaylığı hakkında yaptığı açıklamalar gerçeği yansıtmamaktadır. Bu konu hakkında hiçbir kişi ya da grupla görüşme gerçekleştirilmemiştir. Gündemimiz sadece Ankara halkına daha iyi hizmet etmekten oluşmaktadır."

SAYMAZ NE DEMİŞTİ?

Gazeteci İsmail Saymaz, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile İYİ Partili bir heyetin cumhurbaşkanlığı adaylığı için görüştüğünü kaleme almıştı. Saymaz, yazısında şu ifadelere yer vermişti:

"Bildiğim kadarıyla… İyi Partili bir grup aday olması için Yavaş’a teklif ve telkinde bulundu. Yavaş, Altılı Masa uzlaşırsa “Evet” diyeceğini söylüyor. Yani, Abdullah Gül stratejisi izliyor. Birkaç aydır görevine odaklanması ve polemiklere girmemesi, yıldızını parlatsa da İmamoğlu, artık Kılıçdaroğlu’nu destekliyor. Adı Kılıçdaroğlu sonrasında CHP liderliği için anılıyor. İki belediye başkanının CHP ve Kılıçdaroğlu’na rağmen adayı olması mümkün görünmüyor. Öyleyse? İyi Parti’de taraftar bulan diğer görüş, Akşener’in aday olması yönünde. Akşener son aşamada, partisindeki birlikteliği korumak için adaylığı aklından geçirebilir."

Saymaz, gün içinde söz konusu iddiaya ilişkin yeni bir yazı kaleme alarak, "Ankara Büyükşehir Belediyesi kaynakları, bugün köşe yazımda dile getirdiğim iddianın aksine Mansur Yavaş’ı İYİ Partili heyetin ziyaret edip cumhurbaşkanı adayı olması için telkin ve teklifte bulunmadığını söyledi" ifadelerini kullanmıştı. İtiraz üzerine haber kaynağıma döndüğünü belirten Saymaz, şunları yazmıştı:

"Kaynağım, İYİ Partili bir heyetin değil, ‘hatırı sayılı insanların’ Yavaş’ı tek tek ziyaret ettiğini belirtiyor. Geçen hafta ve önceki hafta birer görüşme olduğunu kaydeden kaynağım, şu bilgileri verdi: “Adaylık meselesi sıkça telaffuz ediliyor. Onun da sorumluluk alması gerektiğini söyledi hatırı sayılır insanlar. O da 'Kemal beye bir vefa borcum’ var dedi. Bunu söylediğinde şunu dediler: ‘Türkiye’ye vefa borcu ne olacak?’ Burada kimse geri duramaz."