ODTÜ Rektörlüğü, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın, “Eymir Gölü’nün çevre düzenlemesini bedelsiz yapalım” teklifine olumlu yanıt verdi. Bu kapsamda, üniversite yönetimince Eymir’e ilişkin hazırlanacak bir projeyi, ortak protokol ile ABB üstlenecek

ABB ve ODTÜ’den “Eymir” işbirliği

BirGün/Ankara

ODTÜ Rektörlüğü’nden, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Eymir Gölü’ne ilişkin üniversite yönetimince hazırlanacak bir projenin, karşılık beklenmeksizin üstlenilmesi talebine onay çıktı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı, 6 Kasım 2019 tarihinde ODTÜ yönetimine bir yazı göndererek, Eymir Gölü’nün çevre düzenlemesinin bedelsiz yapılabileceğini bildirdi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş imzası ile gönderilen yazıda, “Üniversitenize ait Eymir Gölü, binlerce Ankaralı tarafından kullanılmaktadır ancak bisiklet kullanımı, araç kullanımı, yolların bozukluğu, tuvalet ihtiyacı gibi birtakım eksiklikler bulunduğu görülmektedir. Sayın rektörlüğünüzce uygun bulunacak ve hazırlanacak bir projeyi, Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak hiçbir karşılık beklemeksizin ortak bir protokol ile üstlenmek istiyoruz” ifadelerine yer verildi.

SU ŞEBEKESİ UZATILACAK

ODTÜ Rektörlüğü, ABB’nin talebini olumlu karşıladı. ABB’ye ODTÜ Rektörüğü’nden iletilen yazıda, belediyeden talep edilen destekler şöyle sıralandı:

  • ASKİ su şebekesinin Eymir’e kadar uzatılması,
  • Eymir içerisinden geçen havai elektrik hattının yer altına alınması,
  • İhtiyaca uygun olarak yeni bisiklet ve yaya yollarının yapılması veya mevcut yolların iyileştirilmesi,
  • Mevcut taşıt yollarının asfalt veya çevreye duyarlı malzemelerle kaplanması,
  • Eymir’den ASKİ kanalizasyon hattına bağlantının yapılması,
  • Göl içi ulaşımın elektrikli araçlarla sağlanması,
  • Eymir’deki tuvaletlerin tadilatı ve yenilenmesi...