Eğitim yazarı Abbas Güçlü, son KPSS skandalının ardından ÖSYM'yi eleştirdi. Güçlü, “Bu işin içinde bir iş var. Bütün bunlar hata olmanın çok ötesinde!..” yorumunu yaptı.

Abbas Güçlü'den ÖSYM'ye: Bu işin içinde bir iş var

Milliyet gazetesinin eğitim yazarı Abbas Güçlü, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin (ÖSYM) gerçekleştirdiği KPSS sınavına dair çok ciddi iddialar olduğunu yazdı. Güçlü, merkezin geçmişte en güvenilir kurumlardan birisi olduğunu, şimdiyse “yerlerde süründüğünü” söylerken “Bu işin içinde bir iş var. Bütün bunlar hata olmanın çok ötesinde!..” yorumunu yaptı.

2020-KPSS Genel Yetenek, Genel Kültür, Eğitim Bilimleri ve Alan Bilgisi ile ÖABT sonuçları dün sabah açıklanmış, ardından KPSS'ye giren birçok yurttaş, ‘boşların yanlış olarak hesaplandığını ve netlerin kaybolduğu’ iddialarını gündeme getirmişti.

Abbas Güçlü, ÖSYM'ye ilişkin şunları kaleme aldı:

"ÖSYM, çok uzun yıllar sadece ülkemizin değil, dünyanın en güvenilir kurumlarından biriydi. Güven denilince akla ilk o gelirdi. Şimdi güven erozyonunda rakip tanımıyor. Adeta yerlerde sürünüyor. 2020 KPSS’de yapılan hatalar bardağı taşıran son damla oldu. Vah ÖSYM vah! Sen bu hallere düşecek kurum muydun? Toparlanacak dedikçe, daha da battın! KPSS’ye yönelik o kadar ciddi iddialar vardı ki, hiçbirini dikkate almadın. Almamaya da devam ediyorsun! İşte o iddialar bir bir doğru çıkıyor! Doğru seçenekleri değiştirmen, bazı soruları iptal etmen bu yüzden! Bu ikazlar keşke daha önce dikkate alınsaydı da bu noktaya gelinmeseydi! Görünen o ki dahası var ve hatadan dönmek de bir erdemdir. Gençlerimizin hayalleriyle oynanmamalı, hiç kimsenin hakkı yenmemeli. Emek ve umut hırsızlığına artık son verilmelidir...

Bu kaçıncı hata? Bu ne rahatlık? Gençlere, emeğe, liyakate saygı bu mu? KPSS’nin kendisi hataydı, bu son yaşananlar da bonusu oldu! Bu sistem çoktan iflas etti ve artık bu umut tacirliğine ve yanlış gidişata bir son verilmelidir! ÖSYM’nin sınav sonucunu ve hatalar zincirini yayınlamasından sonra mesaj yağdı. Sınavzede gençler buruklar, kırgınlar, çaresizler..."

Yazısında ÖSYM’den yapılan açıklamayı ve mağdurların ifadelerini paylaşan Güçlü, “Bu işin içinde bir iş var. Bütün bunlar hata olmanın çok ötesinde!..” dedi.