Sezonun son grand slam tenis turnuvası ABD Açık'ta tek kadınlar ve tek erkeklerde ilk yarı finalistler belli oldu. Erkeklerde Casper Ruud ile Karen Khachanov, kadınlarda ise Ons Jabeur ve Caroline Garcia yarı finale yükseldi.

ABD Açık'ta ilk yarı finalistler belli oldu

Sezonun son grand slam tenis turnuvası ABD Açık'ta erkeklerin 5 numaralı seribaşı Norveçli Casper Ruud, 27 numaralı seribaşı Karen Khachanov ile kadınların 5 numaralı seribaşı Tunuslu Ons Jabeur ve 17 numaralı seribaşı Caroline Garcia yarı finale yükseldi.

New York kentinde düzenlenen turnuvanın 9. gününde çeyrek final maçları oynandı.

Erkeklerde 5 numaralı seribaşı ve bu yılın Fransa Açık finalisti Casper Ruud, 13 numaralı seribaşı İtalyan Matteo Berrettini'yi 6-1, 6-4 ve 7-6'lık setlerle 3-0 mağlup etti.

Nick Kyrgios (23) ile Karen Khachanov (27) arasındaki tek erkekler çeyrek final karşılaşması büyük çekişmeye sahne oldu.

3 saat 40 dakika süren maçı 3-2 (7-5, 4-6, 7-5, 6-7, 6-4) kazanan Khachanov, kariyerinde ilk defa bir büyük turnuvada yarı finale yükseldi.

26 yaşındaki Khachanov, yarı finalde Casper Ruud'un rakibi oldu.​​​​​​​

JABEUR VE GARCİA YARI FİNALDE

Tek kadınlarda 5 numaralı seribaşı ve bu yılın Wimbledon finalisti Tunuslu Ons Jabeur, dünya 46 numarası Avustralyalı Ajla Tomljanovic'i 6-4 ve 7-6'lık setlerle eledi.

Tek kadınlardaki çeyrek final mücadelesinde, Coco Gauff (12 numaralı seribaşı) ile turnuva öncesi Cincinnati Masters'ı kazanarak dikkatleri üzerine çeken Caroline Garcia (17) karşılaştı.

Korttan 6-3 ve 6-4'lük setlerle galip ayrılan 28 yaşındaki Garcia, kariyerinde ilk kez bir grand slam turnuvasında son 4'e kaldı.

Garcia, yarı finalde Ons Jabeur'ün karşısına çıkacak.