ABD Başkanı Donald Trump'tan açıklama

ABD Başkanı Donald Trump, "Türkiye, Suriye ve Orta Doğu'ya ilişkin iyi haberler geliyor gibi. Daha başka bilgiler de gelecek." açıklamasında bulundu.

Türkiye ile ABD arasında Suriye'nin kuzeydoğusuna ilişkin yapılan anlaşma sonrasında verilen 120 saatlik sürenin dolmasının ardından Trump, Twitter hesabından açıklama yaptı.

Trump, "Türkiye, Suriye ve Orta Doğu'ya ilişkin iyi haberler geliyor gibi. Daha başka bilgiler de gelecek." ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile ABD heyeti arasındaki görüşmede 120 saatlik ateşkes yapılması kararlaştırılmıştı. YPG'nin çekilmesi için tanınan sürenin dolmasıyla birlikte operasyonun sürüp sürmeyeceği tartışılmaya başlanmıştı.

Milli Savunma Bakanlığından gece yapılan açıklamada, "yeni bir harekat" düzenlenmeyeceği söylendi.

Açıklamada, "Mevcut harekat alanımız dışında bu aşamada yeni bir harekat icra edilmesine gerek kalmamıştır. Türkiye, sınırlarının güneyinde bir terör koridorunun oluşmasına asla müsaade etmeyecek ve terörle mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir. Sürenin sonunda ABD tarafından PKK/YPG’nin bölgeden çekilmesinin tamamlandığı bildirilmiştir. Soçi'de Cumhurbaşkanımız ile Rusya Devlet Başkanı arasındaki mutabakat kapsamında yarından itibaren Rusya ile müşterek çalışmalara başlanacak" ifadelerine yer verildi