ABD Başkanı'nın Baş Tıp Danışmanı Anthony Fauci, koronavirüsün Omicron varyantının er ya da geç herkese bulaşacağı tahmininde bulundu. Aşılıların da enfekte olacağını kaydeden Fauci, bununla birlikte aşılı olanların çoğunun hastaneye yatmak zorunda kalmadan hastalığı daha hafif atlatacağını dile getirdi.

ABD Başkanı’nın Tıp Danışmanı’ndan Omicron tahmini: Herkese bulaşacak

ABD Başkanı'nın Baş Tıp Danışmanı Anthony Fauci, koronavirüsün son dönemde etkili olan ve vaka sayılarının ciddi oranda yükselmesine yol açan Omicron varyantıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

İmmünolog Anthony Fauci, Stratejik ve Uluslararası Çalışmalar Merkezi'nde (CSIS) yaptığı konuşmada, Omicron varyantının er ya da geç herkese bulaşacağını dile getirdi.

Aşılıların da enfekte olacağını ifade eden Fauci, bununla birlikte, bu kişilerin çoğunun hastaneye yatmak zorunda kalmadan hastalığı hafif atlatacağını belirtti.

Fauci, aşı yaptırmayanlara da hastalıktan en kötü şekilde etkilenecekleri uyarısında bulundu.

Resmi verilere göre ABD’de şu ana kadar 310 milyondan fazla kişi koronavirüse yakalandı.

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi Direktörü (CDC) Rochelle Walensky, geçen günlerde yaptığı açıklamada, ülkede baskın varyant haline gelen Omicron'un, toplam vakaların yüzde 98'ini oluşturduğuna dikkat çekmişti.

Öte yandan Washington Üniversitesi’nden sağlık ölçümleri uzmanı Ali Mokdad, yaptıkları bir tahmine göre, ABD'de günlük vaka sayısının 19 Ocak'ta 1 milyon 200'e çıkarak zirve yapacağını ancak sonrasında düşüşe geçeceğini açıklamıştı.