ABD Büyükelçisi David Satterfield, Türkiye'nin S-400'lerden vazgeçmesi gerektiğini söyledi. Satterfield, "S-400 krizinin çözümünün yolu, Türkiye'nin S-400'lere sahip olmamasından geçiyor. Bu yaklaşım kişisel değil, tamamen yasal gereklilik" dedi.

ABD Büyükelçisi Satterfield: S-400 krizinin çözümünün yolu, Türkiye'nin S-400'lere sahip olmamasından geçiyor

ABD Büyükelçisi David Satterfield, "S-400 krizinin çözümünün yolu, Türkiye'nin S-400'lere sahip olmamasından geçiyor" açıklamasında bulundu.

Satterfield, Türkiye'deki gazetecilere konuştu. Satterfield, "Görüş birliği olduğumuz konular ayrılıklardan fazla" diye konuştu.

"Türkiye S-400’lerden vazgeçmeli. ABD Kongresi’nde savunabileceğimiz tek çözüm bu" diyen Satterfield, "S-400 krizinin çözümünün yolu, Türkiye'nin S-400'lere sahip olmamasından geçiyor. Bu yaklaşım kişisel değil, tamamen yasal gereklilik" ifadelerini kullandı.

Satterfield şöyle devam etti:

“Türkiye’nin AB ile işbirliğine büyük önem veriyoruz… Türkiye mülteciler konusunda ağır yüklerin altına girdi, gösterdiği iyi niyet ve destek tarafımızdan takdirle karşılanıyor. Avrupa Birliği, kendisi için yakın ve değerli bir ortak olan Türkiye ile her alanda işbirliğini geliştirmeli. Biz de bu isteğimizi hem Brüksel’e hem de Ankara’ya aktarıyoruz.”