ABD'nin Virginia eyaletine bağlı Newport News kentinde bir okulda 6 yaşındaki bir çocuk öğretmenini tabancayla vurması sonrası yeni gelişmeler yaşandı. İlkokulun müdürü George Parker görevden alındı.

ABD'de 6 yaşındaki öğrenci öğretmenini vurmuştu: İlkokulun müdürü görevden alındı
Fotoğraf: AA

ABD'nin Virginia eyaletinde, 6 yaşındaki bir öğrencinin öğretmenini tabancayla vurduğu Richneck İlköğretim Okulu'nun müdürü George Parker görevden alındı. Okul yönetimi, bire karşı beş oyla Parker'ın görevden uzaklaştırılmasını kararlaştırdı.

BBC Türkçe'nin haberine göre; Parker'ın yıllık brüt maaşının 250 bin dolardan fazla olduğu, herhangi bir neden belirtilmeden görevden alındığı için Haziran 2024'e kadar okuldan maaş almaya devam edeceği bildiriliyor. Parker'ın yardımcısı ise dün istifa etmişti.

25 yaşındaki öğretmen Abigail Zwerner, 6 Ocak'ta sınıfta açılan ateş sonucu elinden ve göğsünden yaralanmıştı.

Zwerner geçen hafta taburcu edilmişti. Zwerner'in avukatı Diane Toscano, Newport News kentindeki okulun yönetiminin, bir öğrencinin silah taşıdığına dair uyarları görmezden geldiğini ve okul aleyhine dava açmayı planladığını söyledi.

Amerikan Washington Post gazetesine göre de, Zwerner telefonundan diğer öğretmenlere mesaj göndermiş ve 6 yaşındaki öğrencisi hakkındaki kaygılarını dile getirerek, yardım istedi. Olayla ilgili olarak henüz resmen suçlanan olmadı.

Newport News Emniyet Müdürü Steve Drew, Zwerner'in vurulduktan sonra öğrencilerinden hala sınıfı terk etmelerini isteyerek birçok kişinin hayatını kurtardığını söyledi.

Polis kayıtlarında silahın, öğrencinin annesi tarafından yasal şekilde satın alındığı görülüyor. Ailesi akut rahatsızlığı olan öğrencinin okula nadiren tek başına gittiğini söylemişti.

Öğrencinin 6 Ocak'ta ise okula tek başına gittiği ortaya çıkmıştı.

***

NE OLMUŞTU?

6 Ocak’ta meydana gelen ve ülkede 2023’ün ilk silahlı okul saldırısı olarak kayıtlara geçen olayda, 6 yaşındaki bir öğrenci, Richneck İlkokulu'nda ders sırasında tartıştığı öğretmenini çantasından çıkardığı silah ile vurmuştu.

Vurulan öğretmen drumu kritik olarak hastaneye kaldırılmış, olayda hiçbir öğrencinin yara almadığı bildirilmişti.

Aynı gün gözaltına alınan çocuğun ateşli silaha erişimi nasıl sağladığı, silahın kimin olduğu, kullanmayı nasıl öğrendiği, okula niye getirdiği şeklindeki sorular ise cevapsız kalmıştı.

Daha sonra kimliği açıklanan 25 yaşındaki öğretmen Abby Zwerner’ın hayatı tehlikeyi atlattığı ve aile fertleriyle konuşmaya başladığı aktarılmıştı.