ABD’de araştırma: Biden’ın zaferi değil  Trump’ın yenilgisi sevindirdi

DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’li seçmenlerin başkanlık seçimlerini kazanan Joe Biden’ın zaferine sevinmekten çok Donald Trump’ın kaybetmesini mutlulukla karşıladığını gösteren bir anket yayımlandı.

Monmount Üniversitesi’nin yaptığı araştırmaya göre, ankete katılanların yüzde 34’ü “Trump’ın yenilgisine sevindiğini” belirtirken yalnızca yüzde 25’i Biden’ın zaferini olumlu karşıladığını ifade etti.


‘KAYBETTİĞİ İÇİN MUTLULAR’

Biden için oy kullanan seçmenlerin yüzde 73’ü ise “Trump kaybettiği için mutlu olduğunu” ifade ederken Trump’a oy veren seçmenlerin yüzde 26’sı ise Trump’ın kaybetmesinden dolayı, yüzde 36’sı ise Biden’ın kazanmasından dolayı mutsuz olduğunu belirtti. Ayrıca ankete katılanların yüzde 60’ı “Biden’ın seçimleri hakkıyla kazandığına inandığını” belirtirken, yüzde 32’si de “Trump’ın seçimlerdeki hile iddialarına inandığını” söyledi.

OYLARIN SAYILMASI İÇİN DAVA

Trump ise seçimlerde usulsüzlük yapıldığını iddialarını sürdürüyor. Trump’ın kampanya ekibi önceki gün seçimler için kritik eyaletlerden Wisconsin’in Milwaukee ve Dane bölgelerinde oyların yeniden sayılması için dava açtı. Biden, 10 delegelik Wisconsin’de Trump’tan 20 bin 608 daha fazla oy alarak seçimleri kazanmıştı.