ABD'de San Francisco Körfez Bölgesi'nde kira fiyatlarının artmasıyla ortaya çıkan barınma krizi yükselişe geçti. Ufak ranza bölmelerinin aylık 800 dolara kiralandığı bölgede üç odalı evlerde 14 kişi kalıyor.

ABD'de barınma krizi: Ranza bölmeleri 800 dolara kiralanıyor, bir evde 14 kişi yaşıyor

Brownstone Shared Housing adlı paylaşımlı konut girişiminin ufak ranza bölümlerini aylık 800 dolara kiralaması, Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) San Francisco Körfez Bölgesi'nde yaşanan barınma krizini ortaya çıkardı.

Independent'ın aktarımına göre, 'paylaşımlı konutun geleceği' ifadeleriyle pazalarlanan söz konusu evlerde bölmeler sayesinde üç odalı bir evde 14 kişi kalıyor. Evde iki de tuvalet bulunuyor. Her bölmenin normal ranzalara göre yüzde 40 daha fazla alana sahip olduğu belirtiliyor.

Brownstone Shared Housing kurucularından Christina Lennox, küçük bir bölmeyle herkesin ihtiyacını karşılamasının mümkün olduğunu ifade etti. Lennox, bir yılı aşkın süre boyunca bölmelerden birinde yaşamayı sürdürdüğünü söyledi. Lennox, "Fütürist bir plastik objenin içine girme hissi yok. Ahşabın kullanılması bir şekilde dinlenmeyi sağlıyor. Kesinlikle farklı bir hissiyat veriyor. İnsanlar için daha dinlendirici ve yatıştırıcı olduğunu söyleyebilirim."

'BU BİR YUVA DEĞİL'

Bilim ve teknoloji haberlerine yoğunlaşan internet sitesi Futurism ise internet ve prize sahip bu bölmelerin aşırı pahalı hapishane hücrelerini andırdığını bildirdi. Bu bölmeler metrekare üzerinden bakıldığında oldukça pahalı. Bölgedeki stüdyo dairelerin aylık kirası ise ortalama olarak 2400 dolar.

Barınma krizinin ardından gelen bu proje internette tepki çekti. Reddit kullanıcılarından biri "Ben daha önce böyle yaşadım ama bir savaş gemisinde… Bu bir yuva değil" dedi.

Bir başkasıysa "Bir fareyi, fare tuzağının bedavaya yaşayabileceği bir mülk olduğuna inandıracak kadar kötü bir seviye" ifadesiyle tepkisini gösterdi.