Indiana’da öğretmenler yaklaşık yirmi yıldır sürekli olarak azalan ücretlere karşı çıkmak için hafta sonu binlerle yürüdü. Eyalet çapındaki öğretmenlerin grevine yönelik artan destek ise büyüyor. Indiana’daki öğretmen muhalefeti, ABD’de eğitimdeki bütçe kesintilerine ve sosyal eşitsizliğin artmasına karşı çıkan grev dalgasının bir parçasını oluşturuyor. Yılın başından bu yana, Los Angeles, Denver, Batı Virginia, Oakland ve Kentucky’de […]

ABD’de bu yıl 75 bin öğretmen greve gitti

Indiana’da öğretmenler yaklaşık yirmi yıldır sürekli olarak azalan ücretlere karşı çıkmak için hafta sonu binlerle yürüdü. Eyalet çapındaki öğretmenlerin grevine yönelik artan destek ise büyüyor.

Indiana’daki öğretmen muhalefeti, ABD’de eğitimdeki bütçe kesintilerine ve sosyal eşitsizliğin artmasına karşı çıkan grev dalgasının bir parçasını oluşturuyor. Yılın başından bu yana, Los Angeles, Denver, Batı Virginia, Oakland ve Kentucky’de 75.000’den fazla öğretmen greve katıldığı ifade ediliyor.

Direndiler, kazandılar

ABD’nin Kaliforniya eyaletindeki Oakland’da öğretmenler, bir haftadır süren grevlerinin ardından Oakland Birleşik Okul Bölgesi ile geçici bir anlaşmaya vardığını duyurdu. Kısa bir süre önce de Los Angeles kentinde, 35 binden fazla öğretmen ve okul çalışanı greve gitmiş, eyalet yönetimi ile anlaşma sağlanınca greve son verilmişti.

SINIFLAR KALABALIK HİZMET EKSİK

Ocak ayında ise, Los Angeles’ta yaklaşık 35 bin öğretmeni temsil eden Birleşik Öğretmenler Sendikası, maaş zammı ve sınıflardaki öğrenci sayısının azaltılması, okullarda daha fazla rehberlik ve sağlık hizmeti verilmesi talebiyle greve gitmiş, talepleri eyalet yönetimiyle haftalarca süren görüşmelerin ardından büyük ölçüde kabul edildikten sonra greve son vermişlerdi.