ABD'de siyahi Amerikalı George Floyd'un polis şiddeti sonucu hayatını kaybetmesinin ardından başlayan ve ülke geneline yayılan ırkçılık karşıtı protestolar 9. gününde de devam etti. Polis, teslim olan silahsız bir eylemciyi öldürdü

ABD’de eylemler 9. gününde: Polis, teslim olan bir eylemciyi öldürdü

New York’ta binlerce gösterici bugün de şehrin değişik bölgelerinde toplanarak Floyd için adalet çağrısı yaptı.

Öğleden sonra Brooklyn ve Manhattan’da başlayan gösteriler genelde sakin geçti.

New York'taki protestolarda yağma ve şiddetin önüne geçmek için 3 gecedir 20.00’den sonra uygulamaya sokulan sokağa çıkma yasağına çarşamba akşamı uymayan bazı eylemcilere polis saldırdı.

Yasak nedeniyle polis, Brooklyn köprüsünden kente girişleri kapatırken, Manhattan’da saat 20.00’den sonra dağılmak istemeyen göstericilere de coplarla müdahale etti, en az 10 kişiyi gözaltına aldı.

POLİS, TESLİM OLAN BİR EYLEMCİYİ ÖLDÜRDÜ

San Francisco’da polis, diz çöküp teslim olan bir eylemciyi öldürdü.

San Francisco’da Sean Monterrosa adında bir eylemci yağmalanan bir dükkandan kaçmaya çalışırken, bir anda durup diz çökerek ellerini başının üstüne koyup teslim olmasına rağmen, polis tarafından silahla ateş edilerek öldürüldü.

22 yaşındaki Hispanik yurttaş Monterrosa’yı öldüren polisin, Monterrosa’nın belindeki çekicin alt kısmını silah zannettiği şeklinde ifade verdiği ortaya çıktı.

VALİ CUOMO, NYPD'DEN ÖZÜR DİLEDİ

Öte yandan salı akşamı yaşanan şiddet ve yağma olayları nedeniyle New York Polis Departmanı (NYPD) ve Belediye Başkanı Bill de Blasio'yu sert şekilde eleştiren New York Valisi Andrew Cuomo’nun NYPD’den özür dilediği belirtildi.

Cuomo’nun NYPD Emniyet Müdürü Dermont F. Shea’yı arayarak polise yönelik eleştirilerinden dolayı özür dilediği kaydedildi.

Vali Cuomo ve Belediye Başkanı de Blasio, pazartesi ve salı gecesi Manhattan, Brooklyn ve Bronx’taki işyerlerine yönelik yaşanan yağmalamalarla ilgili inceleme başlattıklarını açıkladı.

(Kaynak: AA, The Washington Times)