Şiddete maruz bırakılan kadınlara öz savunma tekniklerini öğreten Feminist Karate Birliğinin hikayesi televizyon dizisi haline geliyor.

ABD'de Feminist Karate Birliğinin hikayesi televizyon dizisi oluyor

DIŞ HABERLERİ SERVİSİ

ABD'de 1970'li yıllarda Ted Bundy'nin kadınlara yönelik seri cinayetleri sonrasında kurulan Feminist Karate Birliğinin hikayesi dizi haline geliyor.

Feminist Karate Birliği, şiddete maruz bırakılan gruplara öz savunma tekniklerini öğreterek özgüven sağlamak amacını taşıyor. Bu amaçla kadınlara geleneksel bir Japon karate çeşiti olan Shito-Ryu öğreten Birlik, Ted Bundy'nin gerçekleştirdiği seri kadın cinayetlerinin ardından 1971 Seattle'da kurulmuştu.

öz savunma tekniklerini öğrenmek için güvenli bir mecra arayan kadınlar, daha önceleri erkeklerin egemen olduğu karatede devrim yaratarak "dojo"lara (salonlara) hücum ettiler. Sonraki yıllarda, bu organizasyon kuşaklararası çeşitlilik, kardeşlik, dayanışma ve birarada yaşam alanına dönüştü.

Deadline'ın haberine göre, Ivana Richter'in birliğin kuruluşunu anlatan öyküsü, Alloy Entertainment tarafından televizyon dizisi şeklinde yayımlanacak.