ABD'de George Floyd'u 9 dakika boyunca boynuna basarak nefessiz bırakarak öldüren polis memuru Derek Chauvin’in yanında bulunan 3 eski polis memuru yargılandıkları mahkemede suçlu bulundu.

ABD'de Floyd'un ölümüne karışan 3 eski polis, jüri tarafından suçlu bulundu

ABD'nin Minnesota eyaletinde George Floyd'un ensesine dizi ile basarak ölümüne neden olan eski polis memuru Derek Chauvin'in yanında bulunan 3 eski polis memuru yargılandıkları mahkemede suçlu bulundu.

St. Paul şehrinde görülen ve yaklaşık bir ay süren dava sonunda jüri heyeti, Tou Thao, J. Alexander Kueng ve Thomas Lane'nin, Floyd'un sivil haklarını ihlal ettiğine karar verdi.

Eski polis memurları, hükümet yetkisi altında hareket ederken olay sırasında Floyd'a yardım etmemek ve görevlerini suiistimal etmekten dolayı ölümle sonuçlanan bir federal sivil haklar ihlali ile suçlanıyordu.

Uzmanlar, federal sivil haklar ihlali suçlamasının ömür boyu hapis veya hatta ölümle cezalandırmayı kapsadığını, ancak bu tür ağır cezaların son derece nadir verildiğini belirtiyor.

Ayrıca 3 eski polis hakkında, eyalet tarafından yöneltilen "cinayet ve adam öldürmeye yardım ve yataklık etme" suçlamaları bulunuyor. Bu davanın görülmesine 13 Haziran'da başlanması bekleniyor.

(AA)