ABD'de siyah Amerikalı George Floyd'u öldüren ırkçı polis Derek Chauvin, 1 milyon dolar kefaletle serbest bırakıldı.

ABD'de George Floyd'u öldüren ırkçı polis Derek Chauvin kefaletle serbest bırakıldı!

Minnesota Eyalet Mahkemesi, siyah Amerikalı George Floyd'u öldüren ırkçı polis Derek Chauvin'in kefaletle serbest bırakıldığı bildirildi.

Chauvin için, mayıs ayından bu yana tutuklu bulunduğu Oak Park Heights'taki hapishanesinden şartlı salıverilmesi için kefalet bedeli olan 1 milyon doların, ''Allegheny Casualty Company'' isimli kuruluş tarafından garanti edildiğini onaylayan bir tahvil yayımlandı.

Floyd'un ölümünde kusurlu bulunan 4 polis memurundan 3'ü daha önce, 750 bin dolar tutarındaki kefalet bedelini ödeyerek, tutuksuz yargılanmak üzere salıverilmişti.

Derek Chauvin'in de kefaletle serbest bırakılmasının ardından, Floyd davasında yargılanan polis memurlarının tamamı serbest kalmış oldu.

abd-de-george-floyd-u-olduren-irkci-polis-derek-chauvin-kefaletle-serbest-birakildi-789913-1.

Derek Chauvin, ilk kez hakim karşısına çıktığında Savcı Matthew Frank, suçlamaların ciddiyeti ve kamuoyunda kendisine karşı kuvvetli bir algı olması nedeniyle Chauvin’in kaçma ihtimali bulunduğunu belirterek kefalet bedelinin yükseltilmesini talep etmişti.

Hakim Jeannice M. Reding, ilk gözaltına alındığında 1 milyon dolar olarak belirlenen Chauvin’in kefalet bedelini 1 milyon 250 bin dolara çıkarmıştı.

İkinci derece cinayetten de suçlanan Chauvin ve diğer 3 polis memurunun, Mart 2021'de hakim karşısında çıkması bekleniyor.

NE OLMUŞTU?

abd-de-george-floyd-u-olduren-irkci-polis-derek-chauvin-kefaletle-serbest-birakildi-789899-1.

George Floyd, 25 Mayıs'ta Minnesota eyaletinin Minneapolis kentinde gözaltına alınırken öldürülmüştü.

Gözaltı sırasında yere yatırılan 46 Yaşındaki Floyd, polis memuru Derek Chauvin'in uzun süre boynuna diziyle bastırması nedeniyle dakikalarca "Nefes alamıyorum" diye yalvarmış, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

Görüntüler, ülkede siyahlara yönelik polis şiddeti tartışmalarını alevlendirmiş ve protestolar, olayların başladığı Minneapolis'ten ülke geneline sıçramıştı.