Halkbank'ın ABD'de temyiz mahkemesine başvurusu kabul edildi

ABD'de Halkbank'ın temyiz başvurusu kabul edildi

ABD'deki Halkbank davasında, bankanın "mahkemenin yargı yetkisi olmadığı" gerekçesiyle davanın düşmesi ve reddihakim talebinde bulunmak için "özel statüyle duruşmaya katılım" isteği, federal mahkeme tarafından reddedilmesinin ardından yaptığı temyiz başvurusu kabul edildi.

New York'taki temyiz mahkemesi, federal mahkemenin ret kararını bir üst mahkemeye taşıyan Halkbank'ın başvurusuna olumlu yanıt verdi.

Halkbank avukatları, "mahkemenin yargı yetkisi olmadığı" gerekçesiyle davanın düşmesi ve reddihakim talebinde bulunmak için "özel statüyle duruşmaya katılım" isteği, federal mahkeme tarafından reddedilince, temyiz mahkemesine başvurmuştu.

Avukatlar, temyiz mahkemesinin kararı açıklanıncaya kadar ise federal mahkemeden yargı sürecini beklemeye alması talebinde bulunmuştu.

Ne olmuştu?

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) New York kentinde Federal Savcılık, ABD'nin İran'a yönelik yaptırımlarının delinmesinde yardımcı olduğu gerekçesiyle Halkbank hakkında iddianame hazırlamıştı.

Davanın hakimi Richard Berman daha önce İranlı Reza Zarrab ile Halbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla’nın yargılandığı davayı yönetmişti. Bu davada 32 ay hapis cezası alan Atilla geçtiğimiz aylarda cezasını tamamlayarak Türkiye’ye dönmüş ve Borsa İstanbul Genel Müdürü olmuştu.

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) New York kentinde Federal Savcılık, ABD'nin İran'a yönelik yaptırımlarının delinmesinde yardımcı olduğu gerekçesiyle Halkbank hakkında iddianame hazırlamıştı.