ABD'deki tek federal kadın idam mahkumu 52 yaşındaki Lisa Montgomery, Terre Haute kentinde zehirli iğneyle idam edildi.

ABD'de İdam mahkumu kadının cezası infaz edildi

ABD'deki tek federal kadın idam mahkumu 52 yaşındaki Lisa Montgomery'nin cezası bu sabah infaz edildi. Montgomery, 68 yıl sonra ülkede idam edilen ilk federal kadın idam mahkumu oldu.

Lisa Montgomery, Yüksek Mahkeme'nin infazı erteleyen mahkeme kararını kaldırmasından sonra Indiana'nın Terre Haute kentinde zehirli iğneyle idam edildi.

Montgomery, 68 yıl sonra ülkede idam edilen ilk federal kadın idam mahkumu oldu.

2007'de idam cezasına çarptırılan Lisa Montgomery'nin cezası dün Indiana'nın Terre Haute kentinde zehirli iğneyle infaz edilecekti.

Montgomery'nin avukatları mahkemede, müvekkillerinin beyin hasarlı doğduğunu ve akli dengesinin yerinde olmadığını söylemişti.

Yargıç da Montgomery'nin akıl sağlığının infaza elverişli olup olmadığının belirlenmesi için yeni bir duruşma yapılması gerektiğine karar vermişti.

NE OLMUŞTU?

Lisa Montgomery, mahkemede cinayeti işlediği sırada hamile olduğunu sandığını, hezeyanlar gördüğünü ve akli dengesinin yerinde olmadığını iddia etmişti.

Öte yandan Bobbie Jo Stinnett'in öldürüldükten sonra karnından alınan bebeği olaydan sonra mucizevi bir şekilde hayatta kalmayı başarmıştı. Victoria Jo Stinnett şu anda 16 yaşında bir kız çocuğu.