Rachel Levine adlı trans kadın, ABD Sağlık Bakanlığı'nda bakan yardımcısı oldu. Levine’in bakan yardımcısı olmasıyla birlikte ülkede ilk kez bir trans birey federal yetkili oldu.

ABD'de ilk kez bir trans birey, federal yetkili oldu

DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD senatosu, trans kadın Rachel Levine’in Sağlık Bakanlığındaki üyeliğini oylamak için bir araya geldi.

Senato’da yüzde 52 oy alan Levine, bu sonucun ardından Sağlık Bakanı yardımcısı oldu. Rachel Levine’in sağlık bakanlığındaki görevinin onaylanmasının ardından ilk kez bir transseksüel birey federal yetkili ünvanına sahip oldu.

CNN Insternational'in aktardığına göre, Senato Çoğunluk Lideri Chuck Schumer, Levine’in oylamasının ardından açıklama yaparak, "Rachel Levine'nin onayı, Amerikan LGBTQ topluluğu için bir başka önemli kilometre taşını temsil ediyor. Transseksüel Amerikalılar neredeyse diğer tüm gruplardan daha yüksek oranda istismar, evsizlik ve depresyon yaşıyorlar. ABD’deki korku ve cehalet engelinin yıkılmasına Dr. Levine gibi figürler yardımcı olacaklar” dedi.

Bir çocuk doktoru olan Levine, daha önce Pennsylvania'nın sağlık sekreteri ve eyaletin en üst düzey sağlık görevlisi ünvanı olan genel doktor olarak görev yaptı.

ABD’DE LGBT+ ÜYELERİNİN TOPLUMDA KABULÜ ARTIYOR

Gallup araştırma şirketinin son anketi, Amerikalıların yüzde 5,6'sı lezbiyen, gey, biseksüel ya da trans bireylerden oluştuğunu ortaya koymuştu. Gallup’un araştırması, yaklaşık 18 milyon kişi anlamına gelen bu önemli artışın, LGBT+ bireylerin toplumda daha fazla kabul gördüğüne dikkat çekiyor.

Aynı şirketin 2017’de yaptığı ankette bu oran 4.5 olarak açıklanmıştı. 2020’de çıkan sonuç ise yüzde 24’lük bir artışa işaret ediyor. Şirket, artışın başlıca nedeninin, 18-23 yaş arası Z Kuşağı yetişkinlerinden kaynaklandığını ve bu neslin yüzde 15.9'unun LGBT + olduğunu söylüyor.

ABD’de daha önce de başka bir LGBT+ üyesi olan Pete Buttigieg, Biden tarafından Ulaştırma Bakanlığı’na getirilmişti.