ABD'de kişisel kullanım amaçlı göz yaşartıcı gaz tabancası satışlarında patlama yaşanıyor

Dış Haberler Servisi

ABD'de ordu ve emniyete gözyaşartıcı gaz tedarik eden firma, kişisel kullanım amaçlı gözyaşartıcı gaz talebinde çok ciddi artış yaşandığını kaydetti. Tüketicilerin yükselen toplumsal dalga içinde kendini koruma ihtiyacının bu artışta etkisi olduğu düşünülüyor.

Bloomberg'in haberine göre, Byrna Technologies Inc. tarafından üretilen Byrna HD adlı ürün, tabancaya benziyor ve 7 farklı renkte üretiliyor. Tabanca şeklinde kullanılan aygıtla toplar halinde biber gazı ve göz yaşartıcı gaz ateşlenebiliyor. Firma, kimyasal topların bir "hedefi geçici körlük ve solunum baskısı yaratarak 30 dakikaya kadar hareketsiz hale getirebildiğini" belirtiyor.

George Floyd'un polis tarafından öldürülmesinin ardından büyüyen protesto dalgası ve koronavirüs pandemisiyle birlikte toplumda gelişen kaygılar nedeniyle satışların arttığı belirtiliyor.

Byrna Technologies Inc. hisselerinin bu yıl yüzde 500'den fazla arttığı ve sadece Floyd'un öldürülmesinden bu yana değerinin üçe katlandığı bildiriliyor. Firma son 24 saat içinde neredeyse 2,5 milyon dolar değerinde online sipariş aldı. Bu rakam firmanın piyasadaki ilk 14 ayında aldığı toplam sipariş miktarını aştığı gibi, firmanın 31 Mayıs'a kadar son 6 ayda bildirdiği 1,34 milyon dolarlık net gelirinin de çok ötesinde.