ABD Başkanı Trump'ın geçen ay mitingine katılan ve ülke genelinde zorunlu kılınan maske takma uygulamasına karşı duran ABD'nin Oklahoma eyaleti Valisi Kevin Stitt'in Covid-19 testi pozitif çıktı

ABD'de Oklahoma Valisi Stitt'in Covid-19 testi  pozitif çıktı

ABD'nin Oklahoma eyaleti Valisi Kevin Stitt, yeni tip koronavirüs (Covid-19) testinin pozitif çıktığını bildirdi.

Stitt, yaptığı açıklamada, "ABD'de Covid-19 test sonucu pozitif çıkan ilk eyalet valisi" olduğunu belirterek, kendini evinde izole ettiğini ifade etti.

Kendisini çoğunlukla iyi hissetmesine rağmen dün "biraz ağrı" hissetmeye başlaması üzerine test yaptırdığını aktaran 48 yaşındaki Stitt, eşinin ve çocuklarının testlerinin ise pozitif çıkmadığını söyledi.

TRUMP'IN MİTİNGİNE KATILMIŞTI

ABD Başkanı Donald Trump'ın geçen ay Tulsa'daki mitingine katılması konusuna değinen Stitt, virüsü mitingde kapmadığından emin olduğunu vurguladı.

Oklahoma Sağlık Kurulu Başkanı Lance Frye, Vali Stitt'in virüse nerde yakalandığının bilinmediğini kaydederek, bu durumun yaklaşık bir ay önce gerçekleşen miting sonrası süreçte gerçekleştiği yorumunu yaptı.

MASKE UYGULAMASINA KARŞI

Ülkede normalleşme planlarına güçlü destek veren ve ülke genelinde zorunlu kılınan maske takma uygulamasına karşı duran Stitt, kendisi de nadiren maske kullanıyordu.

Son aylarda, maske takmadan halkla yakın temas halinde bulunduğu çok sayıda toplantı ve basın konferansına katılan Stitt, salgının başlarında, kendisinin ve çocuklarının kalabalık bir restoranda yemek yerken çekilmiş fotoğrafını sosyal medyada paylaşmasının ardından da eleştirilerin hedefi olmuştu.

Stitt'in kabine üyelerinden biri olan David Ostrowe'in de martta Covid-19 testi pozitif çıkmıştı.

EYALETTE GÜNLÜK ARTIŞ BİN 75

Oklahoma'da son 2 gündür şimdiye kadarki en yüksek günlük Covid-19 vaka artışları yaşandı.

Eyaletteki Covid-19 vaka sayısında dün 993 olan günlük artış, bugün bin 75 olarak kaydedildi.

Sağlık yetkilileri, son 24 saatte tespit edilen bin 75 yeni Covid-19 vakası ile Oklahoma'daki toplam vaka sayısının 22 bini geçtiğini belirtti.

Yetkililer, son 24 saatte 4 kişinin Covid-19 nedeniyle hayatını kaybetmesiyle, eyalette virüse bağlı toplam can kaybının 432'ye yükseldiğini kaydetti. (AA)