George Floyd davasının sürdüğü sıralarda ABD’nin Ohio eyaletinde polisler 16 yaşındaki siyah Ma’khia Byrant’ı öldürdü.

ABD’de polis, 16 yaşındaki siyah genç kızı öldürdü

DIŞ HABER SERVİSİ

ABD’nin Ohio eyaletinin Columbus şehrinde, Makiyah Byrant isimli 16 yaşındaki siyah kız çocuğu, saldırıya uğradığını söyleyerek evine polis çağırdı. Gelen polisler, saldırıya karşı kendisini savunan Ma’khia’nın elinde bıçak bulunmasını gerekçe göstererek, savunmasız kız çocuğuna birkaç el ateş ederek öldürdü.

Görgü tanıkları, Ma’khia’nın polis geldiğinde bıçağını bıraktığını, polisin yine de birkaç el ateş ettiğini ifade etti. Hastaneye kaldırılan 16 yaşındaki Ma’khia, kurtarılamadı.

“SİYAHLARI ÖLDÜRMEK İÇİN BURADALAR”

Byrant’ın teyzesi Hazel Byrant, yeğeninin kendini korumak için elinde bıçak olduğunu ve polisler geldikten sonra da bıçağı bıraktığını, buna rağmen öldürüldüğünü belirtirken; “Polisler, yalan söyleyecek çünkü umursamıyorlar. Artık, siyahları öldürmeyi amaçladıklarını düşünüyorum. Korumak ve hizmet etmek için değil, siyahları öldürmek için buradalar” diye de ekledi. Görgü tanıkları da Ma’khia’ya bir başka kişinin saldırdığını doğruladı.

FLOYD’UN DAVASI SÜRERKEN OLDU

ABD’de geçtiğimiz yaz George Floyd’un polis Derek Chavin tarafından öldürülmesinin görüntüleri sosyal medyada paylaşıldıktan sonra infial yaratmış, birçok şehirde adalet için eylemle düzenlenmişti. Tutuklanan katil Chauvin’in yargılanmaya başlaması ise ABD’de siyah hareketin sokakta kazandığı zaferlerden biri olarak gösterilmişti.

Dün ilk mahkemesi yapılan George Floyd davası sürerken, başka bir eyalette yaşanan bu cinayet ardından sosyal medyada ABD’de polislerin siyahlara yönelik şiddetinde değişen bir şey olmadığı yorumları yapıldı.