ABD’nin Indianapolis kentinde düzenlenen silahlı saldırıda, 8 kişinin öldü, 60 kişi de yaralandı.

ABD’de silahlı saldırı: 8 ölü, en az 60 yaralı

ABD’nin Indianapolis kentinde kargo şirketi FedEx'in tesisine bir silahlı saldırı düzenlendi.

8 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan silahlı saldırıyı düzenleyen kişinin, şirketin eski bir çalışanı olan 19 yaşındaki Brandon Hole olduğu açıklandı

Saldırıda ilk belirlemelere göre 8 kişi hayatını kaybederken en az 60 kişinin de yaralandığı belirtildi. Yaralılar, çevredeki hastanelere götürüldü.

AP'nin haberinde, Indianapolis polis sözcüsü Genae Cook'un 'saldırganın kendisini vurarak intihar ettiğini' söylediği aktarıldı.

Saldırıya tanıklık eden bir görgü tanığı, "Bir tür hafif makineli tüfek taşıyan ve ateş eden bir adam gördüm" dedi.

Başka bir kişi ise yeğeninin arabada sürücü koltuğundayken saldırı nedeniyle sol kolundan yaralandığını söyledi.

Olay yerine çok sayıda ambulans ve polis ekipleri sevk edildi.

Polislerin kısa süre içinde olay ile ilgili kapsamlı bir resmi açıklama yapacağı duyuruldu.

FedEx'ten CNN International'a yapılan yazılı açıklamada saldırının söz konusu tesiste gerçekleştiği bilgisi doğrulandı.

Şirket sözcüsü Jim Masilak CNN'e verdiği demeçte, "Daha fazla bilgi toplamak için çalışıyoruz ve soruşturma makamlarıyla işbirliği yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

Olaya ilişkin soruşturma devam ederken, FedEx saldırganının kimliğinin belirlendiği duyuruldu. İndianapolis Polisi Cezai Soruşturma Komiser Yardımcısı Craig McCartt, FedEx tesisine silahlı saldırı düzenleyen kişinin 19 yaşındaki Brandon Hole olduğunu açıkladı.

abd-de-silahli-saldiri-8-olu-en-az-60-yarali-865608-1.

McCartt, "FedEx yetkilileri, Hole'un şirketin eski bir çalışanı olduğunu ve en son 2020'de çalıştığını doğruladı. Saldırganın kimliğini kısa bir süre önce tespit ettik, şu an saldırının nedenini bulmak için çalışıyoruz fakat henüz bulamadık" ifadelerini kullandı.

McCartt ayrıca, "Olay anında tesiste, en az 100 kişi vardı. Birçoğu vardiya değiştiriyordu ve akşam yemeği molasındaydı" dedi.

BİDEN: AMERİKA'DA SİLAHLI ŞİDDET BİR SALGIN

ABD Başkanı Joe Biden, IFedEx şirketinin tesisinde meydana gelen silahlı saldırı nedeniyle yaptığı açıklamada, "Amerika'da silahlı şiddet, bir salgın. Bunu kabul etmemeliyiz. Harekete geçmemiz lazım" ifadelerini kullandı.

Biden, "Başkan Yardımcısı Kamala Harris ve ben, Indianapolis'te bir FedEx tesisinde yaşanan silahlı saldırıya ilişkin bilgilendirildik. Silahlı tek bir kişi, gecenin karanlığında 8 kişiyi öldürdü ve birçok kişiyi yaraladı" ifadesini kullandı.

Son dönemde Georgia'nın Atlanta kentinde, Colorado'nun Boulder bölgesinde, Güney Carolina'da ve daha birçok yerde ardı ardına silahlı saldırılar yaşandığını anımsatan Biden, "Indianapolis'teki saldırının nedeni ve diğer önemli bilgilere ilişkin kritik detayları beklerken Beyaz Saray'daki, kamu binaları ve alanlarındaki, askeri binalardaki bayrakların yarıya indirilmesi talimatını veriyorum. En son bu talimatı vereli daha iki hafta olmuştu" dedi.

ABD'de birçok ailenin yakınlarının akıbetini öğrenmek için endişeyle beklediğini belirten Biden, "Amerika'da silahlı şiddet, bir salgın. Bunu kabul etmemeliyiz. Harekete geçmemiz lazım." mesajını verdi.

Geçen hafta yaptığı açıklamada Adalet Bakanlığını silahlı şiddetleri önlemeye, Kongreyi de harekete geçmeye çağırdığını anımsatan Biden, şunları kaydetti:

"Silahlı şiddet nedeniyle her gün çok fazla Amerikalı yaşamını yitiyor. Bu da ülkemizin karakteri ve ruhunu lekeliyor. Harekete geçmek ve hayatları kurtarmak için daha fazla şey yapabiliriz, yapmalıyız."