ABD'de Başkan Donald Trump'ın 3 Kasım'da düzenlenecek başkanlık seçimlerinin sonucunu kabul etmeyeceğine yönelik tartışmalar yeniden gündeme geldi. "Seçimlerden sonra barışçıl bir geçiş süreci olacağına söz veriyor musunuz?" sorusuna Trump'ın, "Olacaklara bakacağız" diyerek yanıt vermesi tartışmaları alevlendirdi. Trump ikinci bir açıklama yaparak, Yüksek Mahkeme'nin kararına uyacağını söyledi.

ABD'de 'Trump seçim sonucunu kabul etmeyecek' tartışması

ABD Başkanı Donald Trump'ın dün Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında, bir gazetecinin, "Seçimlerden sonra barışçıl bir geçiş süreci olacağına söz veriyor musunuz?" sorusuna, "Olacaklara bakacağız" yanıtını vermesinin ardından, Demokrat Parti'nin başkan adayı Joe Biden'ın seçimi kazanması durumunda Trump'ın sonucu kabul etmeyeceğine yönelik tartışmalar alevlendi.

Brian Kilmeade'in Fox News Radio'da sunduğu programa katılan Trump, Biden'ın kazanması durumunda Yüksek Mahkeme'nin kararına uyup uymayacağının sorulması üzerine, "Evet, ben buna uyarım" yanıtını verdi.

Öte yandan seçimlerde birçok seçmenin evine postayla oy pusulası gönderilmesine yönelik eleştirilerini de sürdüren Trump, "Seçimler sonuca bağlanana kadar gidecek uzun bir yolumuz olduğunu düşünüyorum. Postayla gönderilen pusulalar bir korku filmi" diye konuştu.

BEYAZ SARAY'DAN AÇIKLAMA

abd-de-trump-secim-sonucunu-kabul-etmeyecek-tartismasi-784919-1.

Söz konusu tartışmalara ilişkin Beyaz Saray'dan da resmi açıklama geldi.

Beyaz Saray Sözcüsü Kayleigh McEnany, 3 Kasım başkanlık seçimlerine ilişkin, Donald Trump'ın "adil ve özgür bir seçim"in sonucunu kabul edeceğini belirtti.

McEnany, Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında, "Başkan, özgür ve adil bir seçimin sonucunu kabul edecektir. Başkan Amerikan halkının iradesini kabul edecek" ifadesini kullandı.

Öte yandan, seçimin sonucunun kabul edilip edilmeyeceği sorusunun muhatabının kendileri değil de Demokratlar olduğunu savunan McEnany, Hillary Clinton'ın "Seçimde iki partinin oyları yakın çıkarsa, Demokrat Aday Joe Biden seçim sonucunu kabullenmemeli" sözlerini anımsattı.