ABD'de uçak kazalarında ölenlerin ailelerine 500 milyon dolarlık fon

ABD’li havacılık şirketi Boeing’in Adalet Bakanlığı’yla imzaladığı anlaşma uyarınca, Lion Air 610 numaralı sefer ile Ethiopian Airlines 302 numaralı sefer kazalarında hayatını kaybeden 346 kişinin ailelerine 500 milyon dolarlık tazminat fonu sağlanacak.

Boeing şirketi, Boeing 737 MAX sınıfı uçakların değerlendirilmesi esnasında Federal Havacılık İdaresi Uçak Değerlendirme Grubu’na (FAA AEG) komplo kurduğu gerekçesiyle aleyhine açılan davanın sonuca bağlanması için bu yılın başlarında ABD Adalet Bakanlığı'yla bir anlaşma imzalamıştı.

Yakın zamanda Reuters'a konuşan talep yöneticileri Ken Feinberg ve Camile Biros'un ifadelerine göre, Lion Air 610 numaralı sefer ile Ethiopian Airlines 302 numaralı sefer kazalarında hayatını kaybeden 346 kişinin ailelerine 500 milyon dolarlık tazminat fonu sağlanacak.

Ailelerin talep formlarını doldurmaları ve dosyalamaları için 15 Ekim'e kadar süre tanınacak. Talep yöneticilerinin ifadelerine göre ailelere yaklaşık 1,45 milyon dolarlık yardımda bulunulacak.

2,5 MİLYAR DOLAR PARA CEZASI ÖDEYECEK

Ailelere sağlanacak 500 milyon dolarlık tazminat fonu, Boeing ve ABD Adalet Bakanlığı arasındaki davada Ocak ayında verilen mahkeme kararı sonucu oluşturuldu. Anlaşma uyarınca Boeing şirketi toplamda 2,5 milyar doların üzerinde para cezası ödemeyi kabul etti.

Sputniknews.com’da yayımlanan habere göre, kazalara kurban giden 346 kişinin aileleri için 500 milyon dolar tahsis edilirken Boeing'in 737 MAX uçak sınıfıyla uçan müşterilere ödeyeceği toplam tazminat 1.77 milyar olarak belirlendi.

ABD Adalet Bakanlığı Ceza Dairesi Başsavcı Yardımcısı David P. Burns, biri 29 Ekim 2018'de, diğeri 10 Mart 2019'da meydana gelen ikiz Boeing 737 MAX uçak kazalarının Boeing çalışanlarının hileli ve aldatıcı davranışları sonucu meydana geldiği iddiasında bulundu.

Burns iddianamesinde Boeing çalışanlarının 737 MAX uçakların işleyişine dair önemli bilgileri Federal Havacılık İdaresi'nden sakladığını, aldatmacaları örtbas etmek adına açık sözlülük yerine kâr yolunu seçtiğini ifade etti.

Burns, “Bu mahkeme kararına göre çalışanlarının suçlu davranışlarından ötürü Boeing sorumlu tutulmuş, şirketin müşterilerde yol açtığı zarara dikkat çekilmiştir. Umuyoruz ki bu karar kaza kurbanlarının ailelerine ve hak sahiplerine bir miktar tazminat sağlar” dedi.

KOMİTE SERT ÇIKTI

Bu karara ek olarak ABD Senatosu Ticaret, Bilim ve Ulaştırma Komitesi, Aralık ayında yayımladığı raporunda, yaşanan ölümcül kazalardan sonra hem Boeing hem de Federal Havacılık İdaresi çalışanlarının Boeing 737 MAX uçakların sertifika yenileme testlerini değiştirmek için birlikte hareket ettiğini iddia etti.

Komite, raporda havacılık güvenliği yönetiminde ciddi aksamalar olduğuna ve Federal Havacılık İdaresi'nin başarısız bir liderlik sergilediğine değindi.

Buna rağmen Boeing'in 737 MAX sınıfı yeniden uçuşlara başladı. Bunun yanı sıra havacılık şirketi yeni serisi Boeing 737 MAX 10'u tanıttı. 737 MAX sınıfının en büyük uçaklarını kapsayan serinin ilk uçuşu 18 Haziran Cuma günü gerçekleşmişti. Serinin Boeing için ‘daha temiz motorlar’ ve ‘daha iyi yakıt verimliliği’ sağlayacağı öngörülüyor.