ABD'de farklı eyaletlerden 3 kişi, ‘koronavirüs salgınından koruyacağına’ inandıkları için dezenfektan içti. 3 kişi de hastaneye kaldırıldı. ABD Başkanı Trump, geçtiğimiz günlerde dezenfektan önerisi nedeniyle tepki çekmişti.

ABD’de ‘virüse karşı’ dezenfektan içen 3 kişi hastaneye kaldırıldı

ABD'nin Georgia eyaletinde 2, Kansas'ta ise 1 kişi, Başkan Donald Trump'ın virüs tedavisi için 'dezenfektan enjektesi' fikrinin ardından ‘koronavirüsten korunmak için’ dezenfektan içti. 3 kişi de hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Georgia Zehir Merkezi Direktörü Gaylord Lopez, her iki kişinin de psikolojik sorun geçmişi olduğunu ve iyileşmelerinin beklendiğini söyledi.

Kansas'ta ise eyalet sağlık görevlisi Dr. Lee Norman, Kansas Zehir Kontrol Merkezi'nin son haftalarda kimyasal zehirlenmelerine ilişkin vakalarında yüzde 40'tan fazla bir artış gördüğünü ifade etti. Dr. Norman, kimliği belirlenemeyen bir adamın 'aldığı tavsiye nedeniyle bir ürün içtiğini' ama tavsiyenin kaynağını belirtmediğini söyledi.

SKANDAL AÇIKLAMALAR

ABD Başkanı Trump geçtiğimiz hafta basın toplantısında, ‘dezenfektan içilmesini’ gündeme getirerek, şunları söylemişti: “Ultraviyole ya da çok güçlü bir ışını vücuda aldığımızı düşünelim. Bu, deri yoluyla ya da başka bir yolla olabilir. Bunu test edebilirsiniz. Peki, dezenfektanları vücuda enjekte edeceğimiz bir yol var mıdır? Belki de içimizde bir çeşit temizlik yapabiliriz. Biliyorsunuz, virüs ciğerlere iniyor. Buna bir bakmak ilginç olabilir.”

ABD Başkanı daha sonra sözlerini “ironi yapmıştım” diyerek açıklamaya çalışmış ancak bu kez de 'on binlerce kişinin öldüğü bir salgını ciddiye almadığı' sebebiyle tepki çekmişti.